Anlık Bildirim

Google, korsan içerik için kullanılan Kodi'yi arama otomatik tamamlamadan çıkardı

Arama devi Google, tamamen yasal olmasına rağmen eklentiler aracılığıyla korsan içeriğe erişmek için kullanılan Kodi isimli medya oynatıcısını arama motorunun otomatik tamamlama özelliğinden çıkardı.
Korsanlık için kullanılan birçok yazılım muhtemelen bu amaca hizmet etmesi için tasarlanmadı. Örneğin, CD'leri MP3'lere dönüştürmek için kullanılan bir yazılım düşünelim. Tamamen kişisel kullanım için tasarlanan bu yazılım daha sonra insanlar tarafından MP3 oluşturmak ve bunları internet üzerinden dağıtmak için kullanılabilir. Aynı şey Kodi için de geçerli ancak maalesef Google böyle düşünmüyor.
TorrentFreak tarafından yayınlanan bir rapora göre,Google, korsanlıkla yakından ilişkili olduğu gerekçesiyle "Kodi" kelimesini arama motorunun otomatik tamamlama özelliğinden çıkardı. Bilmeyenler için Kodi'nin birçok platformda çalışan ancak genellikle akıllı televizyon ve set üst kutulara yüklenerek akış için (IP TV gibi) kullanılan tamamen yasal bir medya oynatıcısı olduğunu belirtelim. Ancak yazılım, üçüncü parti eklentileri sayesinde korsan içeriğe erişmek için kullanılıyor.

Kodi: Yazılımımız tamamen yasal, şaşırdık!

Kullanıcılar hala Google üzerinden Kodi ve Kodi ile ilgili her şeyi aratabiliyorlar. Sadece otomatik tamamlama özelliğinde listelenmiyor. Yani arama motoruna “Kodi” yazıldığında “kodak” veya “kodiak” gibi arama tahminleri gösteriliyor. Bu durum Google'ın belirli terimler veya isimler için otomatik tamamlama özelliği sunmadığı The Pirate Bay gibi yasa dışı içerik paylaşım platformları için de geçerli.
Kodi'nin geliştiricisi olan XBMC Vakfı ise yaptığı açıklamada Google'ın kararıyla ilgili büyük hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek "Kodi tamamen yasal açık kaynak kodlu bir yazılım olduğu için Kodi'nin otomatik tamamlamadan kaldırıldığını görmek bizi şaşırttı ve hayal kırıklığına uğrattı" dedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8399 kez okundu.
12 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, arama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim