Anlık Bildirim

Markafoni'nin yeni sahibi belli oldu

Geçtiğimiz Haziran ayında Türkiye'deki faaliyetlerine son veren ünlü alışveriş sitesi Markafo'nin yeni sahibi Türk iş adamı Cafer Mahiroğlu oldu. İşte Markafoni'nin satıldığı fiyat.
Türkiye'nin popüler alışveriş sitelerinden biri olan Markafoni.com 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle faaliyetlerini durdurma kararı almıştı. Tüketicilere avantajlı fiyatlarla ürün sağlayarak, kendine özel bir kullanıcı kitlesi yaratmayı başaran popüler sanal mağaza, İngiltere merkezli Türk moda devi Select tarafından 15 milyon dolara satın alındı.
 
Markafoni'nin satış süreci ve gelecek dönem hedefleri Select Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Küresel e-ticaret sektörüyle ilgili konuşan Mahiroğlu özellikle her sene yüzlerce yeni markanın ortaya çıktığı sektörde, kar etmenin son derece zor olduğunu vurgularken önemli olan şeyin marka konumlandırılmasının doğru şekilde yapılması olduğunu söyledi.
 

2011'de 270 milyon dolara satılmıştı

Mahiroğlu yaptığı açıklamada, Markafoni'nin doğru pozisyon alarak insanlara ulaşmayı başarmış bir şirket olduğunun altını çizerken, marka bilinirliğinin önemine dikkat çekti. Deneyimli yönetici önemli olan şeyin markayı insanların kafasına kazıyabilmek olduğunu özellikle belirtirken, Markafoni'nin de bunu çok iyi becerdiğini söyledi. Ayrıca kendisinin Türkiye'ye karşı sorumluluklarının olduğunu ve kendi ülkesinde var olmak istediğini vurguladığını da belirtelim.
 
Öte yandan Mahiroğlu, Markafoni'nin 4 yıl önce 270 milyon dolara satıldığını ancak gelinen bu noktada değerinden pek de birşey kaybetmediğini ifade etti. Markafoni'nin kendilerine 15 milyon dolara mal olduğunu söyleyen şirket CEO'su, 3 yılda yapacakları 15 milyon dolarlık yatırımla bunun 30 milyon doları bulacağını ekledi. Şirketin çalışan sayısı da oldukça azalmış durumda. Bu sayı da kısa süre içerisinde 600 kişinin istihdam edileceği bir yapıya dönüşecek.
 
Markafoni yeni satın alımla birlikte işleyiş yapısında da bir takım revziyonlar geçirecek. Bu konuya da değinen Mahiroğlu, "Müşteriye artı değerler sunacağız. Müşteri bugün aldığı ürünü ertesi gün alacak, paket bölmeler olmayacak, bir aldığı ürünü 7 gün beklemeyecek, 5 ürün aldıysa 5 ayrı yerden 5 ayrı paket gelmeyecek, bunlar gibi yenilikler yapacağız" dedi. Markafoni'nin Cuma günü, açılışa özel bir takım fırsatlar ve indirimlerle açılması planlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4910 kez okundu.
47 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
satın alma, ingiltere ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim