Anlık Bildirim

Plak satışları, Spotify ile YouTube’un toplam gelirini geride bıraktı

Dijital müzik endüstrisi 2015 yılında plak satışlarının gerisinde kaldı. YouTube’un ve Spotify’ın gelirleri toplamı, plak pazarının 2015 yılı toplam satışlarının gerisinde kaldı.

Plak satışları, Spotify ile YouTube’un toplam gelirini geride bıraktı Tam Boyutta Gör

Geçmişi 1880 yılına kadar uzanan plaklar, aradan geçen yıllar boyunca yenilenerek bugünlere geldi. Şimdilerde meraklılarınca modern halleri ilgi gören müzik dünyasının u en eski medya biçimi, 2015 yılında deyim yerindeyse ikinci baharını yaşıyor.

Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA), ABD müzik endüstrisine ilişkin 2015 yılı kapsamında bir rapor yayınladı. Sadece ABD pazarı odağındaki rapora göre 2015 yılında Spotify’ın ve YouTube’un reklam destekli olarak elde ettiği gelirler, plak satışlarının gerisinde kalmış. Elbette ki bu rakama Premium üyeliklerden elde edilen kazançlar dahil değil.

Endüstrideki toplam satışlar 2015 yılında %0.9 artış ile 7 Milyar Dolar’a ulaşmış durumda. Bu pastanın içinde plak satışları 416 Milyon Dolar’lık bir pazar hacmine ulaşmış. YouTube Müzik ile Spotify’ın reklam gösteriminden elde ettiği toplam kazanç ise 385 Milyon Dolar’da kalmış.

Spotify, Apple Music gibi çevrimiçi müzik servisleri 2015 yılında müzik endüstrisindeki gelirlerin %34.4’lük dilimini oluşturdu. Spotift, Apple Music, Deezer gibi hizmetlerin ABD pazarında 11 Milyon ücretli abonesi bulunuyor. Geçtiğimiz yıl elde edilen gelir ise 1 Milyar Dolar’a ulaşmış.

Spotify ile Apple Music ücretli üyeliklerde pazarın lider ismi durumunda. Geçtiğimiz yıl açıklanan resmi rakamlara göre Apple Music’in 11 Milyon, Spotify’ın ise 30 Milyon ücretli abonesi bulunuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4686 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple music, spotify ve
3 etiket daha plak vinyl Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim