Anlık Bildirim

Quika gelişmekte olan ülkelere ücretsiz uydu internet sağlayacak

Uydu internet altyapısı maliyetleri nedeniyle halen oldukça pahalı. Peki böyle pahalı bir altyapı ücretsiz olarak nasıl sunulabilir? Quika girişiminin bir planı var.

Halen internete erişimi olmayan dünya üzerinde milyarlarca insan var ve dev şirketler bu kitleyi siber dünyaya kazandırmak için çeşitli çözümler geliştiriyor. Google, Facebook gibi devlerin ardından Quika da gelişmekte olan ülkelere internet sağlayacak.

Farklı bir gelir yöntemi

Quika aslında uydu hizmetleri sağlayıcısı Talia’nın patronuna ait bir girişim. Uydu interneti üzerine faaliyet gösteren Quika, gelişmekte olan ülkelere uydu üzerinden ücretsiz olarak internet sağlamayı planlıyor.

Yaz aylarına doğru başlayacak olan ücretsiz internet projesi firmanın Ka-Band adındaki yüksek hızlı uydu internetini temel alacak. İlk etapta Afganistan, Irak ve Afrika’nın büyük bir bölümüne ulaşılması düşünülüyor.

Uydu internet altyapıları oldukça maliyetli. Peki Quika ücretsiz interneti nasıl sağlayacak? Firmanın niyeti internet sağlayıcılara ve kurumlara ücretli olarak uydu interneti sağlamak ve buradan elde edeceği kazançla da ücretsiz internet hizmetinin maliyetlerini karşılamak. Yani kurumsal tarafta ne kadar çok abonesi olursa o kadar çok ücretsiz abone yapılacak.

Quika’nın projesi vaatlerini ne kadar yerine getirecek şimdilik söylemek zor. İlk olarak kurumsal tarafta ilgi nasıl olacak? Aşırı yoğunlukta uydular yeterli gelecek mi? Gelemediği durumlarda yeni uydular devreye girecek mi? Bunlar elbette uydu internet dendiğinde akla gelen sorular. Eğer Quika bu konuda başarılı olursa adil bir internet erişimi sağlamak adına önemli bir hamle olarak kabul edilecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3687 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, quika ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim