Anlık Bildirim

RTÜK üyesinin önerisi onaylanırsa internete ehliyet ile girilecek

İnternet üzerinden yayın yapan platformları denetleme yetkisi alan RTÜK'ün AK Partili üyesi Taha Yücel, internete girmek isteyenlerin interaktif eğitimden geçmesi gerektiğini söyledi.

RTÜK üyesinin önerisi onaylanırsa internete ehliyet ile girilecek Tam Boyutta Gör

İnternet üzerinde yapılan yayınları denetleme yetkisine kavuşan RTÜK’ten yeni bir uygulama önerisi geldi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) AK Partili üyesi Taha Yücel, internete trafikte olduğu gibi ehliyetle girilmesine yönelik bir öneri yaptı.

"İnteraktif girmek için interaktif eğitimden geçilmeli"

ODTÜ’de düzenlenen etkinlikte konuşan Taha Yücel, internete bağlanan insanlarda temel internete bağlanma yeterliliği aranmalı dedi. Bu konuyla ilgili olarak “internet ehliyeti” kavramı olduğunu belirten Taha Yücel, bu sistemin zorunlu olabileceğini belirtti.

İnternet ehliyeti kavramının kapsamı ve uygulanması hakkında konuşan Yücel, "İnsanların vaktini almadan basit bir interaktif eğitimle ama anladığını da görerek, 4-5 aşamalı bir interaktif eğitimle sonuçlandırıp sonra isterse Ulaştırma Bakanlığı'mızın, BTK'nın, ilgili kişi veya kurumların imzasıyla bir ehliyetin, onun cihazına yüklendiği 'internet ehliyetiniz hayırlı olsun, artık internetle ilgili temel bilgilere sahipsiniz' denilmesi, en azından insanların böylece bilinçlenmesi sağlanabilir.” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6997 kez okundu.
79 kişi, toplam 84 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rtük, Türkiye Haberleri ve
2 etiket daha internet ehliyeti Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim