Anlık Bildirim

Selçuk İnan, Samsung'a dava açtı ve telefonların imhasını istedi

Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan, Samsung'un S8 model ismini kendisinden habersiz kullandığını gerekçe göstererek firmaya dava açtı. Selçuk İnan'ın avukatı, "Ürünlerin imhasını istiyoruz" dedi.

Selçuk İnan, Samsung'a dava açtı ve telefonların imhasını istedi

Galatasaray’ın 8 numaralı formasını giyen futbolcusu Selçuk İnan, Güney Koreli teknoloji devi Samsung’a "S8" ismini izinsiz kullandığı gerekçesiyle dava açtı.

Selçuk İnan, sosyal medya hesaplarında kullandığı S8 kısa ismini Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan dört yıl önce tescil ettirdi. Samsung firması ise geçtiğimiz Mart ayında Galaxy S8 modelini piyasaya sürdü. İnan, S8'in isim hakkının kendisine ait olduğunu belirterek elektronik devine 8 Haziran 2017'de noterden bir ihtarname göndermiş ve telefonun kullanımın durdurulmasını istemiş, ancak Samsung ihtarnameye cevap vermemişti.

Bu olayların sonucunda Selçuk İnan'ın avukatı Samsung'a 110.000 lira tazminat davası açtıklarını duyurdu

Avukat: “Ürünlerin imhasını ya da üzerindeki markanın silinmesini istiyoruz”

Selçuk İnan’ın avukatı konu ile ilgili olarak, “Davalı müvekkilim adına tescilli markasını ayırt edilemeyecek kadar bir benzerini kullanmaktan çekinmemiştir. Müvekkilimin tescilden doğan hakları açıkça ihlal edilmektedir. Öncelikli olarak ihtiyati tedbir kararı verilmek suretiyle davalının 'S8' ibaresini taşıyan ürünleri üzerindeki her türlü ticari kullanımın durdurulmasını istiyoruz. Ayrıca dava sonuçlanıncaya kadar ürünlerin üzerindeki markaların silinmesini ya da bu ürünlerin imhasına karar verilmesini istiyoruz. Fazlaya dair haklarımız saklı kalmak kaydıyla şimdilik 10.000 lirası maddi, 100.000 lirası manevi olmak üzere 110.000 lira tazminatın davalıdan tahsilini istiyoruz" dedi.


Üretici firmalar sık sık bu tarz patent ve isim havalarıyla karşı karşıya kalıyorlar. Üretici bir firmaya bu tarz bir davanın açıldığına daha önce tanık olmamıştık. Selçuk İnan’ın tescil ettirdiği S8 kısa ismi gibi Cristiano Ronaldo'nun 'CR7', Quaresma'nın 'Q7', Burak Yılmaz'ın 'BY17' kısa isimleri bulunuyor. Bu saydığımız kısa isimler, söz konusu futbolcuyu ifade etmek için sık sık kullanılırken Selçuk İnan için S8 ifadesi pek tercih edilmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11122 kez okundu.
74 kişi, toplam 75 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, futbol ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim