Anlık Bildirim

TripAdvisor artık cinsel saldırı olaylarının yaşandığı otelleri işaretleyecek

Otel incelemeleriyle tanınan seyahat sitesi TripAdvisor, cinsel saldırı olaylarının bildirildiği otelleri işaretleyeceğini duyurdu. Böylece kullanıcıların tesis hakkında bilgi sahibi olması sağlanacak
Otel incelemeleri konusunda önde gelen çevrimiçi hizmetler arasında yer alan TripAdvisor, cinsel saldırı olaylarının bildirildiği otelleri tanımlamak için dijital bir işaret kullanacağını duyurdu.
Bu dijital işaretler artık web sitesinde lisetlenen otel ve tatil köylerinin yanına yerleştirilecek. Aynı zamanda kullanıcıları sağlık, güvenlik ve ayrımcılık gibi diğer önemli endişeler konusunda da bilgilendirecek.
Şirketin sözcüsü Kevin Carter konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bu simgeler üç ay kadar süreyle TripAdvisor üzerinde kalacak. Bununla birlikte, sorunlar devam ederse bu süreyi uzatabiliriz" dedi. Kendisi ayrıca bu simgelerin cezalandırıcı değil bilgilendirici olduğu görüşünde.

TripAdvisor tecavüz yorumlarını defalarca silmiş

Şirketin belirlediği bir çalışan komitesi, bu simgelerin eklenmesi ve kaldırılması konusunda karar verecek. Ayrıca şikayetlerin sayısı kaç olursa olsun listelenen tesisin TripAdvisor'dan kaldırılmayacağını da belirtelim.
Şirket bu kararı geçen hafta Kristie Love isimli 35 yaşındaki bir kadından kamuya açık bir şekilde özür dilemek zorunda kaldıktan sonra aldı. Milwaukee Journal Sentinel'in raporuna göre TripAdvisor, 2010'da Meksika'nın Riviera Maya tatil bölgesindeki Paraiso Maya otelinin güvenlik görevlisi tarafından tecavüze uğrayan Teksas'lı kadının tesisle ilgili şikayetlerini defalarca silmişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim