Anlık Bildirim

Türk Telekom’dan dijital ödeme hizmetleri hamlesi

Türk Telekom, yeni nesil dijital ödeme hizmetleri sunabilmek adına attığı adımları resmiyete döküyor. TT Ödeme Hizmetleri A.Ş., BDDK’dan Ödeme Hizmetleri lisansını resmen aldı.

Türk Telekom’dan dijital ödeme hizmetleri hamlesi Tam Boyutta Gör

Son dönemde tüm dünyada dijital ödeme hizmetlerinin popülaritesi hızlı bir şekilde artıyor. Ülkemizde ise ödeme hizmetleri sunan şirketlerin sunucularını ülke içinde bulundurması zorunluluğu özellikle yerel şirketlerin elini güçlendiriyor. Paypal’ın bu nedenle ülkeden çıkışının ardından birçok yeni servis duyuruldu.

Bunlara son eklenen isim ise Türk Telekom. TT Ödeme Hizmetleri A.Ş. adıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan Ödeme Hizmetleri Lisansı alan Türk Telekom, kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından da yasal bir kimlik kazanmış oldu.

Türk Telekom Dijital Ödeme Sistemleri Direktörü Zeynep Bosna, adım attıkları bu yeni alan ile müşterilerin hayatlarını kolaylaştıracak dijital ödeme seçenekleri sunacakları belirtiyor. Türk Telekom’un özellikle konusunda bir dizi yenilik sunması bekleniyor. Bu tür hizmetler, özellikle kayıt içi ekonominin gelişmesi yönündeki pozitif etkisiyle hükümetler tarafından da destekleniyor.

Türk Telekom’un ödeme hizmetleri birimi aslında Nisan 2013’te kurulmuştu. Haziran 2015’te ise BDDK’ya lisans başvurusu yapılmış ve gereklilikler tamamlanarak yasal yeterlilik Ocak 2017 itibariyle alınmış oldu. Türk Telekom, Finansal Teknolojiler alanındaki rekabette daha da güçlü servisler ile öncü bir isim olmayı planlıyor. Önümüzdeki günlerde şirket cephesinden bu odakta yeni çözümlerin duyurusu yapılabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7503 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tt ödeme hizmetleri a.ş., türk telekom ve
4 etiket daha tt fintek fintech Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim