Anlık Bildirim

Türkiye nüfüsunun yarısı e-Devlet Kapısı’nı kullanıyor

Türkiye’de dijital dönüşüme öncülük eden projelerden biri olan e-Devlet Kapısı, aradan geçen 8 yıllık süreçte çok önemli rakamlara ulaştı. İşte e-Devlet'e dair ilgi çekici bilgiler:

Türkiye nüfüsunun yarısı e-Devlet Kapısı’nı kullanıyor Tam Boyutta Gör

Devletin dijital dünyadaki yüzü olan e-Devlet Kapısı, 18 Aralık 2008 tarihinde hizmet girmişti. O zamandan bu yana her geçen gün yeni hizmetler sunmaya başlayan ve kapsamı genişleyen uygulamanın işletim hizmetleri ve geliştirilmesi Türksat tarafından sağlanıyor.

Çıktığı dönemde sadece 22 hizmetin kullanılabilir olduğu e-Devlet Kapısı, bugün 256 farklı kamu kurumuna ait 1532 adet farklı başlık altında vatandaşlara hizmet ediyor. Hizmetlerin genişlemesi ile birlikte kullanıcı sayısı 28.5 milyon seviyesine ulaşmış durumda. Bu arada e-Devlet hizmetinden faydalanabilmek için 15 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Buradan hareketle toplam kullanıcı sayısı %50’ye yakın bir düzeyde gerçekleşmiş oluyor.

“e-Devlet ile Ülkemizde Bürokrasi ‘Tuş’ Oldu”

Ulaştırma, Denicilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın “e-Devlet ile ülkemizde bürokrasi tuş oldu” şeklinde ifada ettiği hizmet, sadece kamu kurumlarının değil yerel yönetimlerin de vatandaşa hizmet götürdüğü bir mecra konumuna gelmiş durumda.

13 Haziran 2012 tarihinde Pendik Belediyesi’nin entegre olmasıyla başlayan yerel yönetimler dönemi, bugün 200’den fazla belediyenin katılımına erişmiş durumda. Her ay yaklaşık 30 milyon defa giriş yapıldığı belirtilen servise sadece web sitesi üzerinden değil mobil uygulamalar üzerinden de ulaşılabiliyor.

Türkiye nüfüsunun yarısı e-Devlet Kapısı’nı kullanıyor Tam Boyutta Gör

Ahmet Arslan’ın açıklamalarına göre üniversite öğrencilerinin e-Devlet üzerinden eğitim göreceği okula ve bölüme uzaktan kayıt yaptırabilmesi 2015 yılında 100 milyon lira tasarruf sağlamış. Tüm hizmetlerin ülke ekonomisine ve vatandaşlara sağladığı kazanç ise bir yılda milyarlarca lirayı buluyormuş.

Bu arada Türksat’ın geliştirdiği yeni bir uygulama ile vatandaşların sms ile şifre alabilmesine de olanak tanınacağını belirten Ulaştırma Bakanı, PTT’ye gerek kalmadan verilecek telefona gönderilecek şifre ile de sisteme giriş yapabileceğini ve sonradan unutulan şifrenin sıfırlanabileceğini belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7768 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
e-devlet, Türkiye Haberleri ve
2 etiket daha e-devlet kapısı Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim