Anlık Bildirim

Yandex, Google’a karşı açtığı davayı kazandı [Güncellendi]

Google’ı haksız rekabetle suçlayarak dava eden Yandex, davayı kazandı. Davanın sonucu olarak Google’ın akıllı telefonlara uygulamalarını yüklemesi Rusya’da artık yasak.

Yandex, Google’a karşı açtığı davayı kazandı [Güncellendi] Tam Boyutta Gör
 

Yandex, yaklaşık 2,5 yıl önce Google’a açtığı davayı kazandığını duyurdu. Rusya’da görülen davanın sonucuna ülkenin Federal Anti Tekel Servisi (FAS) karar verdi. Android telefonlara kendi servislerini yükleyen ve akıllı telefonları kendi arama moturunu kullanmaya teşvik eden yazılımlarla dolduran Google’ın haksız rekabet yaptığını savunan Yandex, şirketin bu gibi eylemlerinin durdurulmasını talep etmişti.

Dava sonucuna göre Google’ın Rusya’da Android telefonlara kendi servislerini yüklemesi ve Android kullanıcılarını, önceden yüklediği yazılımlarla Google’ı kullanmaya teşvik etmesi artık yasak. Bunun yanı sıra, Android cihazlarda kullanıcıya hangi arama motorunu kullanmak istediğini soran bir seçeneğin de yer almasına karar verildi. Google bu kararı uygulamak adına üçüncü parti yazılım geliştiricilerine de haklar tanıyacak ve internet kullanımında seçimi kullanıcıya sunacak.

FAS, alınan karar ile herkese aynı hakları tanımayı amaçladıklarını ve sektörün bu şekilde daha adil olacağını aktardı.

Güncelleme:
Google'ın konuya ilişkin olarak tarafımıza iletmiş olduğu açıklama şu şekilde:
"Yandex ile ticari bir anlaşmaya varmış ve Rusya’nın rekabet düzenleyicisi Federal Antitekel Servisi (FAS) ile Android üzerindeki Google uygulamalarına ilişkin rekabet davasını çözüme ulaştıran bir mutabakat sağlamış olmaktan memnuniyet duyuyoruz." 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5536 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, yandex ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim