Anlık Bildirim

Yurt dışından alışverişlerde gümrük vergisi sınırı düştü

Yurt dışından alışverişlerde gümrük vergisi sınırı resmi olarak düştü. Aliexpress, Amazon, Gearbest vb. yurt dışı alışveriş sitelerinden yapılan alışverişlerde gümrük vergisi sınırı ne kadar oldu?
Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile yurt dışından alışverişlerde vergi muafiyeti sınırı 30 euro’dan 22 euro’ya düştü. Kararın yürürlüğe girmesi ile birlikte 22 euro’yu aşan alışverişlerden gümrük vergisi alınacak.


Gümrük vergisi sınırı  ne kadar?

Posta ve kargo şirketlerinin, 4458 Sayılı Gümrük Kanununda yapılan bu değişikliğe uyum sağlayabilmesi için 15 günlük geçiş dönemi belirlendi. Vergi muafiyeti sınırını 22 euro’ya düşüren karar, 15 gün sonra yürürlüğe girecek. O tarihten itibaren verilecek 22 euro’yu aşan siparişlerden gümrük vergisi alınacak.

Yurt dışından alışverişlerde gümrük muafiyeti 2016 yılında 75 Euro’dan 30 Euro’ya düşürülmüştü. Avrupa Birliği ülkelerinde genel olarak bu oranın 22 Euro olarak uygulanması nedeniyle söz konusu değişikliğin hazırlandığı belirtiliyor.

Gümrük vergisi nasıl hesaplanır?

Sipariş tutarı 22 euro’yu (bugünkü kura göre 112 lira) aşan alışverişlerde gönderim yapılan ülke AB üyesi ise yüzde 18, diğer ülkelerde ise yüzde 20 gümrük vergisi alınır.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
105624 kez okundu.
149 kişi, toplam 169 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gümrük vergisi sınırı ne kadar, gümrük vergisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim