Anlık Bildirim

AlphaGrip AG-5 ; Klavye, Fare ve Gamepad bir arada

AlphaGrip model AG-5, klavye, trackball ve gamepad'in bir araya geldiği oldukça ilgi çekici bir ürün. Üzeri tamamen tuş dolu yeni nesil bir gamepad'i andıran AG-5, oturduğunuz veya yattığınız yerden herhangi bir desteğe ihtiyaç duymadan, 10 parmak yazı yazma, WEB'de gezinme veya oyun oynama gibi etkinlikleri yürütebilmeniz için tasarlanmış.

Üzerinde standart klavyelerde bulunan bütün tuşlar yer alan AG-5, tamamen özel bir tuş dizilimine sahip. Firma bu tasarımın 10 parmak yazı yazmaya ve oyun oynamaya oldukça uygun olduğunu belirtmekte.Yerleşik USB HUB'a sahip olan ürün, bilgisayara klavye ve fareyi sadece tek bir USB bağlantısı üzerinden tanıtabiliyor. 2 tane port kullanmak yerine bu tip bir yöntemle tek port kullanılması iyi düşünülmüş bir özellik. Çünkü USB aygıtlar o kadar çoğaldılar ki bazen yeni nesil anakartlar dahi USB portu sayısı konusunda yetersiz kalabiliyorlar.

AlphaGrip'in uzun süredir üzerinde çalıştığı ürüne AG-5 ismini koymasının nedeni, ürününün bu güne kadar geliştirilen 5. nesil prototip temel alınarak tasarlanmış olmasından kaynaklanıyor. Standart klavyelere nazaran alışıldıktan sonra çok daha hızlı yazı yazılabildiği iddia edilen AG-5 ile dakikada 50 ve üzeri kelime yazılabildiği belirtilmiş. Tabii bir çok kişi bunun doğruluğundan şüphe edecektir. Fakat aşağıdaki videonun şüpheleri biraz olsun gidereceğine eminim.

AG-5'in standart tuş takımı yanında ek olarak mod tuşlarıda bulunmakta. Mod duşları aktif edildiklerinde hali hazırda bulunan tuşlar farklı görevler üstleniyorlar. İstenirse bilgisayardaki yazılımla tuşların özelleştirilebilmesi de mümkün. Cihazın üzerinde ayrıca 1 adet genişleme portu bulunmakta. Bu port kullanılarak ileride AG-5 için geliştirilmiş olan kablosuz haberleşme setlerini ve benzeri ürünleri cihaza eklemek mümkün olacak.

AlphaGrip, AG-5'in kablosuz versiyonu olan AG-6 isimli bir ürününde çalışmalarına devam etmekte. AG-5, masa üstü bilgisayarlardan çok taşınabilir cihazlar için ideal bir ürün. Arabanızda veya oldukça kısıtlı alanın bulunduğu otobüs koltuğunda ufak bir cihazla, kullanım öncesinde biraz alıştırma yaparak 10 parmak yazı yazabilecek olmak güzel. Yurtdışında 99$'a satılan AG-5'in ilgi çekici olduğu kesin fakat ürünün masa üstü ve diz üstü bilgisayar pazarında ticari bir başarıya ulaşacağını söylemek oldukça güç. AG-5 daha çok oyun konsolları, PDA'lar ve benzeri ürünlerde hızlı metin girişi ve rahat WEB gezintisi için düşünülebilecek bir ürün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim