Anlık Bildirim

AMD "Open Physics" yaklaşımını güncelledi

AMD 'Open Physics' yaklaşımını güncelledi

Nvidia'nın PhysX ve Intel'in Havok teknolojilerine karşı Eylül ayında tanıtılan Open Physics isimli "Açık Fizik Yaklaşımı"nı destekleyen ve yaygınlaşmasına katkı sağlayan AMD, geliştirilmeye açık yaklaşımı Pixelux Entertainment ve Bullet Physics ile güncelliyor. Gelen bilgilere göre AMD, açık fizik geliştirme ortamına, Bullet Physics'i standart rijit gövde fizik sistemi (Pixelux'un Dijital Moleküler Madde 2 Materyal Fizik Motoru'nu da içeriyor) olarak ekliyor ve bu sayede geliştiricilere OpenCL ve DirectCompute destekli platformlarda oyun içi entegre fizik simülasyonlarına olanak tanıyor.

Bullet Physics güncellemesine ek olarak AMD, geliştiricilere özel bir anlaşma kapsamında DMM2 (Dijital Moleküler Madde 2 Materyal Fizik Motoru) lisansını PC oyunları için ücretsiz olarak sağlayacak. Ücretsiz olarak sunulacak DIMM2 versiyonunun pek çok oyun için yeterli olacağı belirtilirken, çoklu platform oyunları için geliştiricilerin, paketin premium versiyonunu satın almaları gerekecek.

PhysX gibi lisanslı teknolojilere karşı Open Physics yaklaşımını destekleyen AMD, OpenCL tabanlı paralel işlem özellikleriyle fizik uygulamalarını geliştirmeyi ve daha gerçekçi oyunların hazırlanmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16813 kez okundu.
14 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fizik, amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim