Anlık Bildirim

Dünyanın en hızlı agp ekran kartı, en hızlı GeForce 7900GS modeli, PCIe X1 ekran kartı...

Dünyanın En Hızlı AGP Ekran Kartı GeCUBE'den

2004 yılı ile birlikte PCIe veri yolunun yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte kaderine terk edilen hatta kullanıcıların umutsuz vakaa olarak değerlendirdikleri AGP adeta yıllanmış şarap gibi değerini hala koruyor. Özellikle son dönemde firmaların arka arkaya duyurdukları güçlü AGP alternatifleri kullanıcılara adeta doping etkisi yaptı. Son olarak Nvidia tarafında GeForce 8 serisinin çıkmasına paralel olarak orta ve üst segment arasında geçiş modeli konumuna gelen GeForce 7900GS ve 7950GT modellerinin de AGP alternatiflerinin çıkacak olması, ATi tarafında ise firmanın AGP'ye hala sempati duyması ve Rialto yongasının PCIe kartları AGP uyumlu hale getirme konusunda büyük bir kolaylık sağlaması ile ATi AGP'yi domine etmeye devam ediyor. Firmanın en performanslı serisi olan X195x grubunun da X1950XTX modeli haricinde AGP modellerinin çıkması yüksek performans ihtiyacı duyan AGP kullanıcılarına 3B dünyasının kapılarını sonuna kadar açtı. AGP ekran kartı konusunda ATi'nin iddialı partnerlerinden GeCube duyurduğu son modeli olan GC-HX195XTGA3-D3 -(Radeon X1950XT AGP) ile en azından şimdilik AGP'nin kral koltuğuna oturmayı başardı.

GeCUBE'ün CeBIT fuarında da sergilediği yeni ve en hızlı AGP modeli olan GC-HX195XTGA3-D3 ATi'nin 90nm üretim teknolojisi ile üretilen R580+ grafik işlemcisini kullanıyor. Firmanın X serisinden çıkan X1950XT AGP saat hızları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Zira 625MHz olan standar gpu hızı 648MHz'e çıkarılarak Radeon serisinin en performanslı modeli olan X1950XTX'in standart gpu saat hızı yakalanmış. GeCUBE bu yeni modeli üzerinde PCIe tarafında ürettiği Calibre modellerinde olduğu gibi TEC teknolojiani baz alan X-Turbo adı verilen özel bir soğutma ünitesi kullanmış. Tam yük altında ortalama 28db gürültü yarattığı ifade edilen bu soğutma kartın sıcaklığını 70c dolaylarına tutmayı başarabiliyor. DirectX 9.0c ve Shader Model 3 destekli olan kart üzerinde 48 adet paralel pixel iş hattı bulunuyor. HDTV ve HDCP uyumlu da olan GeCUBE Radeon X1950XT AGP ayrıca Windows Vista desteğine de sahip. Firmanın CeBIT'te de sergilemekte olduğu ve AGP sistemlere yönelik hazırlanmış en hızlı çözüm olan bu ürünün CeBIT'i takiben marketlerdeki yerini alması beklenirken fiyat konusunda ise bir bilgi bulunmuyor.

nForce 500 SLI Yonga Setini Kullanan İlk Anakart Asus'dan

Nvidia'nın SLI teknolojisini de destekleyen en ekonomik yonga setlerinden biri olan nForce 500 SLI'ı kullanan ilk anakart modeli Asus'dan geldi. AMD işlemcilere yönelik olarak hazırlanan Asus'un yeni modeli M2N-E SLI, AMD'nin soket AM2 formundaki güncel tüm işlemcileri ile uyumlu. Aslına bakılırsa nForce 500 SLI olarak adlandırılan Nvidia'nın yeni yonga seti, firmanın AMD işlemciler için hazırlanan ve yonga seti konusunda Nvidia'ya ciddi başarılar kazandıran nForce 4 SLI yonga setinin elden geçirilmiş ve revize edilmiş versiyonundan öte bir çözüm değil.

Dünyanın en hızlı agp ekran kartı, en hızlı GeForce 7900GS modeli, PCIe X1 ekran kartı...

Tek çip olarak tasarlanan nForce 500 SLI yonga setinin üzerinde Asus oldukça uzun bir pasif soğutma kullanmış. Kullanılan bu çözüm özellikle geniş ve iri soğutmaya sahip ekran kartlarının anakart üzerindeki kullanımlarına yönelik sıkıntı yaramta potasniyeline desahip. Sahip olduğu 2 adet PCIe X16 slotu ile çift ekran kartı desteğini kullanıcılarına veren Asus M2N-E SLI, malesef SLI yapılmak istenildiğinde kullanıcılarına 2x 8x alternatifini sunabiliyor. 2 adet PCIe slotunun yanı sıra 2 adet PCI ve 2 tane de PCIe X1 slotuna sahip olan M2N-E SLI, 4 adet bellek yuvası üzerinden de 8GB'a kadar DDR2 (800/667/533MHz) bellek kullandırabiliyor.

Asus M2N-E SLI'ın ek özellikleri arasında 8 kanal ses, gigabit ethernet, IEEE1394, 4 adet SATA-2 (RAID 0/1/0+1/5 ) desteği de yer alıyor. Yurt dışında ortalama 100$ seviyesinden satışa sunulan anakartın ülkemize gelip gelmeyeceği konusunda şu an için bir bilgi bulunmuyor. SLI desteğinin yanı sıra genel özellikleri ile de tatminkar olan anakart uygun fiyata Asus kalitesine sahip olmak isteyen AMD kullanıcılarının karşısına yeni bir alternatif olarak çıkıyor.

Intel'in 45nm İşlemcileri: Yorkfiled ve Wolfdale

Bilindiği gibi 65nm'ye yeni yeni adopte olmaya çalışan AMD'nin aksine Intel, tasarım çalışmalarını bitirdiği Penryn kod adlı 45nm işlemcilerle birlikte bu yılın son çeyreğinde 45nm üretim sürecine geçişe başlamayı önümüzdeki yıl ise 45nm üretim teknoojisi ile üretilen işlemcilerinini piyasaya sürmeyi hedefliyor. Daha önce haberlerini verdiğimiz firmanın 45nm üretim sürecindeki ilk işlemciler olacak Yorkfield ve Wolfdale hakkında dünyanın en büyük anakart üreticilerinden biri olan ECS tarafından detaylı bilgiler açıklandı. Firmanın açıkladığı bilgilere göre, Intel'in 45nm üretim teknolojisi ile üretilecek yeni işlemcilerinden Wolfdale çift çekirdeğe sahipken Yorkfield işlemcisi ise 4 çekirdekli olacak.

Dünyanın en hızlı agp ekran kartı, en hızlı GeForce 7900GS modeli, PCIe X1 ekran kartı...

İki işlemci arasında ayrıca ciddi farklar da bulunuyor. Öncelikle saat hızları açıklanmayan bu iki işlemciden Yorkfiled 1066MHz fsb'ye sahip olacak. İşlemcinin 12MB'a kadar arttırılması hedeflenen L2 bellek ile gelmesi bekleniyor. İşlemci sahip olduğu 4 adet çekirdeğin de verdiği etki ile 95 watt'lık güç tüketimine sahip olacak. Çift çekirdekli model olan Wolfdale'de ise durum daha farklı. Yorkfiled işlemcisi gibi saat hızı açıklanmayan model 1333MHz'lik fsb'ye sahip olacak. 6MB L2 bellek ile gelecek olan işlemci 65 watt güç tüketecek. Her iki işlemcinin de 2008'in ilk çeyreği ile birlikte piyasaya çıkması bekleniyor.

Not: Intel'in 45nm üretim teknolojisi ile üreteceği ilk işlemcilerin firmanın şu an satılmakta olan Conroe işlemcilerinde de kullandığı Core mimarisinin revize edilmiş bir versiyonunu kullanması beklenirken daha sonra çıkacak işlemicilerde yeni mikroişlemci mimarisine geçilmesi söz konusu.

Galaxy'den İki İddialı Ürün: Dünyanın En Hızlı GeForce 7900GS Modeli ve PCIe X1 slotunu Kullanan GeForce 7300GT

Ülkemizde pek bilinmese bile iddialı ürünleri ile tanınan ve Nvidia'nın önemli partnerlerinden biri olan Galaxy devam etmekte olan CeBIT'te özellikle iki önemli ürünü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bunlardan biri kendi ürün gamında dünyanın en hızlısı olduğu iddia edilen GeForce 7900GS modeli. Galaxy'nin yeni modeli gerçekten hızlı. Kartın saat hızlarına baktığımızda gpu'nun 600MHz'de belleklerin ise 1600MHz'de çalıştığını görmekteyiz. Üzerinde 256MB GDDR3 bellek yer alan kart ayrıca HDCP desteğine de sahip. Fabrika çıkışı hız aşırtılmış olarak gelen bu model üzerindeki soğutmanın da son derece sessiz çalıştığı ifade ediliyor.

Dünyanın en hızlı agp ekran kartı, en hızlı GeForce 7900GS modeli, PCIe X1 ekran kartı...

Galaxy'nin bir diğer önemli ve dikkat çeken modeli ise güncel anakartların hemen hepsinde yer alan fakat aktif kullanımını sağlayacak gerekli donanımların üretilmemesi veya yaygınlaşamamasından ötürü pekte kullanılmayan PCIe X1 slotuna yönelik olarak hazırlanmış GeForce 7300GT modeli. Giriş seviyesinde gerek sunduğu tatminkar performans gerekse de fiyatı ile hala popüler olan GeForce 7300GT modelinin Galaxy tarafından üretilmiş PCIe X1 modeli üzerinde 128MB GDDR3 bellek bulunuyor. Ayrıca kartın soğutması bakırdan imal edilmiş ısı emici ve ortasına yerleştirilmiş fan yardımıyla sağlanıyor. HDTV uyumlu da olan kartın belkide en çok merak edilen konusu kullandığı arabirim dolayısıyla kullanıcılarına sağlayacağı peformans.

Dünyanın en hızlı agp ekran kartı, en hızlı GeForce 7900GS modeli, PCIe X1 ekran kartı...

Açıkçası Galaxy'nin bu modeli kullandığı PCIe x1 arabirimi dolayısı ile saniyede 500MB'lık veriyi aktarabiliyor. Bu değer AGP 8x'de 2112MB, PCIe x16'da ise 8000MB/s olarak gerçekleşiyor. Zaten kartın test sonuçları da PCIe x1 slotunun ekran kartları için gerekli alt yapıyı sağlayamadığının en güzel örneği. Zira Gakaxy'nin GeForce 7300GT PCIe x1 modeli PCIe x16 slotu için hazırlanan 7300GT modelinin testlerde malesef oldukça gerisinde kalıyor. Performans anlamında çokta birşey vaat etmeyen kart adeta ölü doğan PCIe x1 slotunun istenildiğinde kullanımına yönelik ürünler çıkarılabileceğini göstermesi açısından ise takdirleri topluyor.

Asus'dan Ekran Kartlarına Özel Hız Aşırtma Aracı: OC Gear

Dünyanın en hızlı agp ekran kartı, en hızlı GeForce 7900GS modeli, PCIe X1 ekran kartı...

XG Station çözümü ile dizüstü bilgisayar kullanıcılaırına ihtiyaç duyacakları 3B gücünü sağlamayı heefleyen Asus, masaüstü kullanıcılarına yönelik olarak ta farklı bir çözüm geliştirmiş durumda. Firmanın yeni hazırladığı ve görünüşü itibariyle XG-Station’ı andıran ve sürücü yuvasına takılan OC Gear adı verilen özeleştirilmiş harici donanım ile yazılım bağımsız ekran kartına hız aşırtma yapabilmek mümkün olacak. Hatta ürünün yetenekleri bununla da sınırlı değil. Cihaz üzerinden anlık ekran kartı sıcaklık ve voltaj gibi hız aşırtma için son derece önemli olan değerleri de takip edebilmek mümkün. Asus’un OC Gear adı verilen ve özellikle hız aşırtmaya merak duyan kullanıcılar için hazırlanan bu yeni cihazı şimdiden ciddi merak uyandırmayı başardı. Piyasaya giriş tarihi ve fiyat hakkında şimdilik bir bilgi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim