Anlık Bildirim

iCare ile göz içi tansiyonu ölçümü daha hızlı ve kolay

iCare ile göz içi tansiyonu ölçümü daha hızlı ve kolay

Sağlık kuşkusuz hayatımızın vazgeçilmezi. Özellikle göz sağlığı daha kaliteli ve nitelikli yaşam hatta spesifik olarak bilgisayar başında daha zevkli ve keyifli bir süreç geçirebilmek için oldukça önemli. Uzmanlar yılda en az bir kez göz kontrolüne gidilmesini hem rahatsızlıkların tespiti hem de ileriki yaşlarda görünmesi muhtemel problemlerin önlenebilmesi adına son derece önemli ve gerekli olduğunun altını çiziyor.

Göz sağlığı açısından en önemli tehliklerden biri tansiyon. Vücut tansiyonu gibi oldukça tehlikeli ve etkilerini zamanla hissettiren göz içi tansiyonu, müdahale edilmediği takdirde sonu görme kaybına varacak önemli rahatsızlıklara zemin hazırlamakta üstelik tüm bunlara süreç içerisinde diğer pek çok rahatsızlığın aksine pek hissettirmeden neden olmakta.

Vücut tansiyonunun aksine göz tansiyonu ölçme işlemi organın hassasiyetinden ötürü biraz daha zorlu bir uygulamadır. Günümüzde göz tansiyonunu hastahanelerde uzmanlar tarafından tonometri cihazıyla yapılmakta. Tonometrilerde ise genellikle ölçümü yapılacak göze ölçüm öncesi damla damlatılmakla birlikte bu uygulamadan rahatsızlık duyanlar için hava ile ölçüm yapan tonometrilerde kullanılmakta.

iCare ile göz içi tansiyonu ölçümü daha hızlı ve kolay

Finlandiya merkezli iCare firması tarafından hazırlanan portatif tonometri cihazı göz içi tansiyonunun ölçülmesinde uzmanlara ve hastalara kolaylık sağlamayı hedefliyor. En güncel ölçüm ilkeleri ışığında hazırlanan ve pil ile çalışan cihazın ucunda oldukça küçük bir prob bulunuyor. Bu prob hastaya rahatsızlık vermeyecek şekilde oldukça hızlı ve anlık şekilde kornea'ya temas ederek ölçümü gerçekleştirebiliyor.

Joystick butonuna sahip olan ve bu sayede gözün durumuna göre prob'u ayarlanabilir olan tonometri cihazının kullanımında dikkat edilmesi gereken ana nokta ise prob ile göz arasındaki mesafe. Firmaya göre prob'un göz ile teması ve sağlıklık ölçüm için ara mesafenin 4mm-8mm arasında olması gerekiyor. Ayarlanabilir kafa destek koluyla sabitlenen cihaz ile göz için tansiyon (IOP) ölçümü yapılabiliyor.

Ölçümü yapılacak göz ile arasındaki mesafeyle ilgili olarak uyarılar vererek ölçümü yapacak uzman veya doktoru uyarabilen portatif tonometri cihazının hem sağlık personeline hem de hastalara kolaylıklar sağlayacağı belirtilmekte. Finlandiya merkezli firmanın, göz içi tansiyon ölçüm cihazı (tonometri) için hazırladığı uygulama örnekli video'ya buradan ulaşabilirsiniz. Donanım Haber olarak biz de tüm üye ve okuyucularımıza sağlıklı ve bol şifalı günler dileriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim