Anlık Bildirim

SLI anakartlarda ısı pompalı çipset soğutucu ; JingTing TJS0005

Tayvanlı bir üretici olan JingTing, ülkemizde ki kullanıcılar tarafandan pek bilinen bir donanım üreticisi değil. Fakat yeni geliştirdiği çipset soğutucusu TJS0005 hakkında bilgi edindikten sonra bu uzak doğulu üreticiyi yakından tanımak isteyeceğinize eminim. TJS0005, Nforce 4 ve SLI anakartlarda kullanıcıların sıkıntı yaşamalarına neden olan gürültücü çipset soğutucusunun, ekran kartının çipset soğutucusu üzerine gelmesi nedeni ile daha büyük ve sessiz olan başka bir soğutucu ile değiştirilememesi sorununu ortadan kaldırıyor.

ASUS'un A8N-SLI Premium anakartlarında olduğu gibi ısı pompası (heatpipe) teknolojisinden yararlanan TJS0005, SLI sistemlerde kullanılabilmesi için ekran kartının altında kalan kısım küçük, ısının taşındığı ve soğutmanın yapıldığı kısım geniş ve büyük olacak şekilde tasarlanmış.


Resimler HardwareXL.com'dan alınmışlardır

Çipset üzerine oturan bakır taban, bu bakır tabana bir ucundan sıkıca perçinlenmiş diğer ucunda 30 adet alüminyum plaka bulunan bir ısı pompası ve 4 cm lik fandan oluşan TJ0005, beraberinde gelen vidalama seti sayesinde her anakarta rahatlıkla takılabiliyor. HardwareXL.com'da yapılan ürün incelemesinde TJS0005, ASUS A8N SLI-Deluxe anakarta sorunsuz bir şekilde montajlanmış ve ekran kartları ile herhangi bir sıkıntı yaratmamış. Fakat DFI SLI-DR Expert anakartda soğutucunun Nvraid sata bağlantıları üzerine gelmesi nedeniyle L tipi sata bağlantı kabloları kullanılması gerekmiş. Tabi L tipi sata kablolara ihtiyaç duyulması gürültücü bir fanla çalışmanın yanında hiç önemsenmiyecek bir sorun.

TJS0005'in sahip olduğu 40mm lik fan sizi korkutmasın. En yüksek hızı olan 4300RPM'de dahi 21dBA gürültü çıkartan fan, HardwareXL.com editörü tarafından oldukça sessiz bulunmuş. Özellikle stok fanla arasında büyük farklar olduğu belirtilmekte. Sitede Lian-Li V1000B kasa içersine kurulu AMD 3500+ ın takılı olduğu Asus A8N SLI Deluxe ile yapılan testlerde TJS0005, standart çipset fanı ve Zalman NB47 ile karşılaştırılmış. Test sonuçları gösteriyor ki TJS0005, hem sessiz hem de standart çipset soğutucuya göre en az 6 derece fark atabilen oldukça başarılı bir ürün.

www.jingting.com.tw 'i ziyaret ederek hakkında daha fazla teknik bilgiye ulaşabileceğiniz TJS0005 hakkında fiyat ve bulunabilirlikle ilgili bir bilgi bulunmamakta. TJS0005, çipset soğutucusunun sesinden ve performansından şikayetçi olan fakat ekran kartı altında kalmasından dolayı değiştiremeyenler için oldukça ilgi çekici ve yararlı bir ürün. Bazı becerikli kullanıcıların sırf çipset soğutucusunun gürültüsünden kurtulmak için CM Hyper 6 gibi CPU soğutucularını modifiye ederek çipset soğutucusuna dönüştürdükleri düşünülürse, eğer iyi bir dağıtım ve pazarlama yapılırsa ürünün iyi bir satış oranı yakalayacağını tahmin etmek zor değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim