Anlık Bildirim

Water Cowboy ; Güç kaynağı ve Su soğutma bir arada

Su soğutma sistemlerini büyük ve kullanımı zormu buluyorsunuz? Water Cowboy (DC-WCPW450) isimli ürünü incelediğinizde bu düşüncelerinizin tümü değişebilir. İsmi pek duyulmamış, Japonya bazlı bir firma olan Dijital Cowboy tarafından üretilen Water Cowboy, güç kaynağı ile su soğutma sisteminin bir araya getirilmesinden meydana gelen bir ürün.

Tayvanlı bir üretici olan SevenTeam'in üretmiş olduğu 450W'lık bir güç kaynağı içine gömülü olan su soğutma sistemi, Soket 754/939 AMD işlemciler ve LGA 775 Intel işlemciler ile uyumlu bir CPU su bloğu ile gelmekte. Firma, soket AM2 için ileri tarihlerde uyumlu modellerin çıkacağını belirtiyor.

    
Water Cowboy ; Güç kaynağı ve Su soğutma bir arada

Su haznesi, su pompası ve radyatörü, 150×176×100mm boyutlarındaki güç kaynağının içine gizlenmiş olan su soğutma sisteminde, güç kaynağını ve ısınan suyu 12CM'lik bir fan soğutuyor. Fanın düşük devirde 20dBA, yüksek devirde ise 32dBA gürültü oranı olduğu belirtilmiş. Manyetik yalıtımlı çelik kasaya sahip olan sistemin, güç kaynağının, +12V1 için 16A, +12V2 için 16A, +5V için 30A, -12V için 0.8A ve +5VUSB için 2.5A güç çıkış değerleri bulunmakta. ATX 2.0 standartlarını destekleyen güç kaynağı 8 adet moleks tipi, 1 adet disket sürücü, 2 adet sata, 2 adep PCIe, 1 adet 4 pin 12V ve 1 adet 8 pin 12V çıkışına sahip.

200W'a kadar güç ihtiyacı bulunan işlemcileri soğutabildiği belirtilen Water Cowboy'un henüz tarafsız bir site tarafından yapılmış incelemesi bulunmadığından dolayı, üretici firmanın yayınladığı teknik verilerle sınırlı kalıyoruz. Firmanın sitesindeki ürün ile ilgili sayfada, Intel D 830 çift çekirdekli işlemci (3.0GHz, 2MB, 800MHz FSB, Socket 775) ile yapılan bir testin grafiğine yer verilmiş.

Yukarıdaki grafiktede görülebileceği gibi işlemci ısısı, yük altında değilken 40 derece, 26 dakika süren yüklenme periyodunun ardından ise 67 dereceye ulaşmış. İşlemcinin ısısının düşük bir ivme ile sürekli artan bir grafik çiziyor olması, soğutma sisteminin uzun süreli kullanımlarda pek başarı sağlayamıyacağını gösteriyor.

Hız aşırtma severler veya üst seviye işlemcilere ve sistem bileşenlerine sahip kullanıcılardan daha çok, sessiz ofis ve oturma odası bilgisayarları için yetecek düzeyde performans sergileyen Water Cowboy'un henüz Japonya dışında satılıp satılmıyacağı açıklık kazanmamış durumda. Fikir olarak iyi fakat performans olarak pek başarılı olmayan Water Cowboy'un Japonya satış fiyatı 25.800 yen yani yaklaşık 230$ olarak belirlenmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim