Anlık Bildirim

 

Hong Kong Global Sources Fair’da Çinli üretici Rockchip, HP’nin yeni dizüstü bilgisayarını sergiledi. ARM tabanlı işlemcilere sahip olan yeni cihazların yanında sergilenen bilgisayar, görselde görüldüğü üzere Android tabanlı Remix OS’i kullanıyor ancak bazı kaynaklar bilgisayarın yanında bulunan ürün tanıtım kartı üzerinde Phoenix OS’i veya Chrome OS’i gördüklerini iddia ediyorlar.

Üzerinde HP EliteBook logosunu taşıyan bilgisayar (Rockchip yalnızca “Elitebook”u tercih ediyor), Notebook Italia tarafından paylaşılan haberle gündeme geldi fakat haberin yayımlanmasından çok kısa bir süre sonra Rockchip, haberin ve haber içerisindeki YouTube videosunun kaldırılması talebinde bulundu. Bundan ötürü bilgisayarın işletim sistemi hakkında net bir bilgiye sahip değiliz. Öte yandan dizüstü bilgisayarın bilinen özellikleri şu şekilde:

  • 12.5 inch, 1920 x 1080 piksel ekran
  • Rockchip RK3399 hexa-core CPU (2 ARM Cortex-A72 core, 4 Cortex-A53 core), Mali-T864 GPU
  • 4 GB RAM, 64 GB depolama alanı

Liliputing editörü Brad Linder, fotoğraftaki bilgisayarın tasarım yönünden 1000 dolar fiyata sahip olan HP EliteBook Folio’ya benzediğini düşünüyor. Eğer bu tahmin doğruysa Windows yerine Android tabanlı işletim sistemlerini veya Chrome OS’i kullanan bilgisayar, Folio’dan çok daha ucuz olur. Fiyatın inmesine Intel yerine Rockchip tarafından üretilen işlemcinin kullanılması da katkı sağlar. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim