Anlık Bildirim

E-Ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı ve 2021 yılına odaklanan bültende yer alan veriler de hepimizin gündelik hayatında deneyimlediği bu büyülemeyi somut verilere dayandırır

E-ticaret, günümüzde en çok büyüyen sektörlerden biridir. Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı ve 2021 yılına odaklanan bültende yer alan veriler de hepimizin gündelik hayatında deneyimlediği bu büyülemeyi somut verilere dayandırır. Bu rapora göre Türkiye’deki e-ticaret hacmi önceki yıla kıyasla %69’luk artış göstermiş ve 381,5 milyar TL’ye yükselmiştir. Hâl böyleyken internet üzerinden ürün satışının hem hâlihazırda aktif olan şirketler hem de yeni bir iş kurmak isteyen girişimciler için avantajlı olduğu söylenebilir. Peki e-ticaret yapmak için nasıl bir yol izlemek gerekir? Bu sektöre girmek için hangi şartlar sağlanmalıdır?

E-Ticaret Nedir?

E-ticaret nedir sorusuna, kısaca internet üzerinden yapılan satış işlemlerini kapsayan bir iş modeli şeklinde yanıt verilebilir. Bu başlık altında gerçekleştirilen faaliyetler mal ya da hizmet satışı odaklı olabilir. Sürecin başlangıcında satıcı ve tüketici, internet ortamında karşılaşır ve devamında sipariş, ödeme, gönderim gibi adımlar da yine dijital mecralarda yürütülür.

E-Ticaret Nasıl Yapılır?

Sektörün büyümesine paralel olarak e-ticaret nasıl yapılır sorusunun sıklıkla gündeme gelmesi şaşırtıcı değildir. İnternet üzerinden satış yaparak kazanç elde etmek için genel itibarıyla iki farklı yol izlenebilir. E-ticaret sitesi kurmak, bunlardan birincisidir. Kurulan sitede bulunan tasarımdan ödeme yöntemlerine kadar tüm unsurlar, satıcı pozisyonundaki şirketin kontrolündedir. Siz de kendi web sitenizi kurarak bu sektöre girmek istiyorsanız Türkiye’nin önde gelen altyapı sağlayıcılarından IdeaSoft’un sunduğu hazır paketlerden birini tercih edebilirsiniz.

Bu sektörde faaliyet göstermek için seçilebilecek ikinci yol ise sanal pazar yerlerinde mağaza açmaktır. Birer e-ticaret platformu olarak değerlendirilebilecek söz konusu mecralar, geniş kullanıcı kitlelerine sahiptir. Bu nedenle e-ticaret giriş aşaması için ideal bir seçenek olarak değerlendirilebilirler. Ayrıca internetten satış yapmak adına hem kendi sitenizi kurduğunuz hem de pazar yerlerinde mağaza açtığınız karma bir yapı oluşturmanız da mümkündür. Böylelikle bahsettiğimiz iki yöntemin avantaj ve dezavantajları arasında bir denge yakalayabilirsiniz.

E-Ticaret Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Her ne kadar önemli bir büyüme trendi içinde olsa da bu sektörde başarı sağlamak için dikkat etmeniz gereken pek çok önemli detay vardır. Bunlara gerekli özeni göstermediğiniz takdirde hedeflerinize ulaşmanız ciddi anlamda zorlaşır. İnternetten satış yaparak yüksek kârlara ulaşmak için aşağıdaki konuları göz ardı etmemeniz gerekir.

  • Doğru altyapı seçimi
  • Web sitesinin tasarımı
  • Dijital pazarlama çalışmaları
  • Özenli kargolama süreçleri
  • SEO stratejileri
  • İade ve değişim politikaları
  • Güvenlik
  • Müşteri ilişkileri ve satış sonrası destek

Bunlar dışında odaklanacağınız ürün grubu da elde edeceğiniz kazancın seviyesini doğrudan etkiler. Hangi alana yöneleceğinize karar veremiyorsanız internetten e-ticarette en çok satılan ürünleri araştırarak kendinize bir yol haritası belirleyebilirsiniz.

E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler Nelerdir?

E-ticaret sitesi kurmak için öncelikle bir şirket açılışı yapılmalıdır. Çünkü internet üzerinden gerçekleştirilen satışlar da tıpkı geleneksel yöntemlerle gerçekleştirilen işlemler gibi faturalandırılmalıdır. Bu sektör için şirket türü bazında bir sınırlama bulunmaz. Yani şahıs şirketi ya da limited şirket kurarak internet sitenizi açabilirsiniz.

Şirket açılışı yaparak işletmenize resmî bir kimlik kazandırmanızın ardından sıra operasyonel gerekliliklere gelir. Yapacağınız ticari faaliyetlerin sorunsuz şekilde devam etmesi için altyapı sağlayıcınızı seçmeniz ve kargo şirketleriyle anlaşma yapmanız gerekir. Benzer şekilde farklı e-ticaret ödeme sistemlerine sitenizde yer vermek adına bu alanda çalışan kurumlarla görüşmeli ve sizin için ideal olanlardan hizmet almalısınız.

E-Ticaret Yapmanın Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

İnternet üzerinden satış yapmak pek çok avantajı da beraberinde getirir. E-ticaretin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Dijital mecralarda satış yapmak büyük sermayeler gerektirmez; maliyetler düşüktür.
  • E-ticaret hizmetleri, tüketicilere her an sunulabilir. Tatillerde ve 7/24 satış yapılabilir.
  • Satış içinfiziksel mağazalara bağımlılığınız ortadan kalkar.
  • İnternet erişimi olan herkes, potansiyel müşterinizdir. Böylece büyük bir kitleye hitap etme şansı yakalarsınız.
  • İstediğinizürün grubuna yönelebilirsiniz.
  • Türkiye’nin, hatta dünyanın her yerindeki kullanıcılara satış yapabilirsiniz.

Tüm bu avantajlardan ve çok daha fazlasından yararlanmak için siz de vakit kaybetmeden kendi internet sitenizi kurabilirsiniz. Bunun için IdeaSoft’la temasa geçerek sizin için ideal paketi seçmeniz yeterlidir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim