Anlık Bildirim

E-ticaret sitelerindeki sahte indirimlere düzenleme geliyor

E-ticaret siteleri ve perakende satıcıların reklamlarındaki indirim oranlarında düzenleme geliyor. Ürünün son 30 gün içindeki en düşük fiyatına göre indirim oranı hesaplanacak.

E-ticaret sitelerindeki sahte indirimlere düzenleme geliyor Tam Boyutta Gör

Ticaret Bakanlığı, e-ticaret siteleri ve perakende satıcıların indirimlerine yönelik yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde yapılması planlanan değişikliğin taslağı hazırlandı. Hazırlanan taslağa göre reklamlardaki gerçek dışı indirim oranları tarihe karışacak.

Son 30 gün içindeki en düşük fiyat baz alınacak

Reklamlardaki indirim oranı hesaplanırken ürünün bir önceki fiyatı esas alınıyordu. Yeni düzenleme ile ürünün son 30 gün içindeki en düşük fiyatı esas alınacak. Firmalar fiyatı artırıp sonra indirim yaparak indirim oranını yüksek gösteriyordu. Yeni değişikliğin yürürlüğe girmesinin ardından indirim oranları gerçek indirimi gösterecek. Reklamlar, bu orana göre yapılacak.

Müşteriler, indirim oranlarında aldatmaca yapan firmaları şikayet edebilecek. İndirim oranında aldatmaca yapan reklam verene ceza kesilecek.

Kaynakça https://www.dunya.com/ https://t24.com.tr/haber/internet-satis-ve-reklamlarina-yeni-kurallar-geliyor-saticilarin-indirim-oranlarinda-fiyat-oyunu-yapmasi-engellenecek,980229 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9097 kez okundu.
73 kişi, toplam 73 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İndirim, kampanya ve
2 etiket daha e-ticaret Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim