Anlık Bildirim
 
Ryzen işlemci ailesi piyasaya sürülmeden önce ilk sızıntılar yayılırken aradaki Pro ön ekli modeller donanım tutkunlarının dikkatini çekmişti. Pro modelleri 2 Mart’ta Ryzen ailesinin satışa sunulmasında piyasa sürülmemişti. Geçtiğimiz gün AMD merak edilen işlemci ailesini lanse etti. Modeller temel olarak standart Ryzen işlemcileriyle aynı teknik özelliklere sahipler fakat onları kurumsal bilgisayarlar için uygun kılan detayları sistem kararlılığına ve güvenliğine yönelik çeşitli özelliklere sahip olmaları.

Kurumsal sistemlere iş istasyonu seviyesi özellikler


Ryzen 7 Pro ile rakibi Intel’in Core i7 modellerini hedef alan AMD, Ryzen Pro 5 ile Core i5 ve Ryzen Pro 3 ile de Core i3 modellerini yerinden etmeyi amaçlıyor. Yongalar silikon seviyesinde sahip oldukları güvenlik amaçlı özelleştirmeleri ve kullanılabilirliğe yönelik geliştirmeleri ile de kurumsal çözümlere iş istasyonu seviyesinde performans getirecek.

Dahili AES 128-bit şifreleme motoru

AMD’nin güvenlik özellikleri, dahili AES 128-bit şifreleme motoru, fTPM/TPM 2.0 desteği ve Windows 10’un kurumsal sınıf güvenlik özelliklerini desteklemeleri Ryzen Pro ailesinin başlıca güvenlik özelliklerinden. AMD SenseMi, Precision Boost, Extended Frequency Range, Neural Net Prediction ve Pure Power gibi performans-verimlilik odaklı özelliklerle de donatılan modellerin ayrıca 3 yıl garanti süresine sahip olması da onları cazip kılan diğer detaylarından. Tepe model olan Ryzen Pro 1700X 8 çekirdek 16 izlekli bir yapıya sahipken 3.7 GHz’lik boost clock değerine çıkabiliyor. Bununla birlikte 95 watt’lık TDP değerine sahip yonga 20 MB L3 önbelleğiyle desteklenmiş durumda.

ECC bellek desteği

Pro işlemci ailesindeki diğer çözümler ise 65 watt’lık ısıl tasarım gücüne sahipken 6 çekirdek 12 izlek, 4 çekirdek 8 izlek ve 4 çekirdek 4 izlek olmak üzere 3 temel konfigürasyonla sunulacak. Tabi güvenlik ve sistem kararlılığı denince AMD işlemcilerine ECC bellek desteğini eklemeyi de ihmal etmemiş lakin modeller standart masaüstü versiyonlarına kıyasla daha düşük frekanslardaki bellekleri destekleyecek.

Son olarak modeller 29 Ağustos tarihi itibariyle satışa sunulacak. AMD’nin iş ortakları ise bu çözümleri kullanan sistemlerini yılın 3. çeyreği içerisinde kullanıma hazır hale getirecekler. İşlemcilerin fiyat etiketine dair henüz bir bilgi mevcut değil. Konu ile ilgili galerimize aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim