Anlık Bildirim

1 milyon adet yeni nesil Nvidia grafik birimi oyuncuları bekliyor

Nvidia’nın 1 milyon civarında yeni nesil grafik birimi hazırladığı belirtiliyor. Bununla birlikte yılın sonuna kadar bu stok oyunculara yetecek mi önemli bir soru işareti oluşturuyor.

Henüz Nvidia’nın Turing mimarisini temel alan yeni nesil ekran kartlarını ne zaman piyasaya süreceği belirsizliğini koruyor. Bir yandan mevcut stokları eritmeye çalışan firma bir yandan da yeni neslin üretimine başlıyor.

Ortaya karışık

Sektörden gelen bilgilere göre Nvidia yaklaşık 1 milyon adet yeni nesil grafik biriminin üretimini tamamladı. Bunlardan bir kısmı Nvidia’nın Founders Edition modellerinde kullanılırken bir kısmı da masaüstü ve dizüstü versiyonlar için üretici ortaklara tedarik edilecek.

Peki yılın sonuna kadar dağıtılacağı düşünülen 1 milyon yeni grafik birimi ihtiyacı karşılayabilecek mi? Kaynaklar Nvidia’nın elde kalan stokları da düşünerek ilk parti üretimi kısıtlı tuttuğunu ifade ediyor. Gerek kripto para madenciliğine olan ilginin azalması, gerek Antminer gibi sistemlere geçişler olması ekran kartı satışlarını yüzde 20 oranında azalttı. Buna bağlı olarak fiyat da düştü.

Üretici ortakların elde kalan grafik birimlerini Nvidia’ya iade ettiği ifade ediliyor. Yani mevcut nesil grafik birimlerinin stok sayısı da bir hayli fazla. Nvidia’nın bunu da bir şekilde eritmesi gerekiyor. Elbette Çin’de bir süre önce yaşanan ve madenci sistemlerine zarar veren sel felaketinin yeni bir alım dalgası oluşturabileceği da düşünülüyor. Önümüzdeki dönem oldukça hareketli geçeceğe benzer.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim