Anlık Bildirim

AMD Navi mimarisi Ağustos 2018’de gelebilir

Vega mimarisinin ardından piyasaya sürülecek Navi mimarisi için çalışmalar hızlandı. Bir yıldan daha kısa bir süre içerisinde yeni mimarinin boy göstereceği iddia ediliyor.

Son iki yılı grafik teknolojileri açısından oldukça hareketli geçiren AMD için önümüzdeki yıl da çok yoğun. Firma Vega mimarisinin ikinci neslini piyasaya sürmeye hazırlanırken, Navi mimarisi de bir sürpriz yapabilir.

Hızlı gelişmeler

Sektörden gelen bilgilere göre 7nm sürecinde geliştirilecek Navi mimarisi için Temmuz-Ağustos 2018 ayları işaret ediliyor. Bu dönemde yapılacak SIGGRAPH 2018 etkinliğinde AMD yeni mimarisini tanıtacak ve yol haritası hakkında da bilgi verecek.

Son bilgiler ışığında kafalarda biraz soru işareti oluşmuş durumda zira AMD gelecek yılın ilk yarısında 12nm sürecinde hazırladığı Vega 2.0 mimarisini duyurmayı planlıyor. Mevcut mimarinin üzerine performans ve enerji tüketimi olarak eklemeler yapan yeni mimari gelecek yıl boyunca firmanın en önemli silahı olacak.

Bu durumda Navi mimarisi biraz erken davranmış oluyor. Yeni üretim süreci ile yüzde 40 civarında performans artışı sunması beklenen mimari ayrıca ilk kez yapay zeka işlemcisine de ev sahipliği yapacak. Bu denli iddialı bir mimari Vega 2 mimarisinin muhakkak önünü kesecektir.

Diğer taraftan Vega mimarisinde olduğu gibi bir yol haritası da karşımıza çıkabilir. Aslında Vega mimarisini ilk olarak geçen yıl sonlarında yapay zeka sistemleri için hazırlanan hızlandırıcılar da görmüştük. AMD o dönem pek fazla bilgi vermedi. Ardından 2017 Mayıs ayında Frontier Edition adlı profesyonel ekran kartı tanıtıldı. Temmuz ayında da oyuncu kartlarını gördük.

Çok yeni bir üretim süreci olduğu için Navi ekran kartlarının yakın zamanda hacimli üretime geçmesi biraz zor gibi. Navi mimarisi muhtemelen Ağustos 2018 tarihinde yapay zeka hızlandırıcılarında karşımıza çıkacak. Bu bakımdan ilk etapta kısıtlı bir bilgiye sahip olacağız. Yıl sonunda ise profesyonellere yönelik bir ekran kartı gelebilir. Oyuncular için ise en erken Nisan-Mayıs 2019 gibi bir hareketlilik yaşayabiliriz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4229 kez okundu.
27 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd navi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim