Anlık Bildirim

AMD RX 500 serisi geliyor

Son dönemde Vega grafik mimarisini gündemde tutsa da AMD farklı hesaplar içerisinde. Firmaya yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre Polaris grafik mimarisi bir kez daha karşımıza çıkacak.

AMD’nin bu yıl için Vega mimarisi üzerinde durduğu ve üst seviyede Nvidia’nın karşısına çıkacağı artık bilinen bir gerçek. Yoğun çalışmalarını sürdüren firma bununla birlikte 200$ bandını da boş bırakmak istemiyor.

Hareket alanı büyük

Nvidia tarafına baktığımızda bu yıl için GTX 1080 Ti ekran kartı hariç düşük fiyat seviyesinde herhangi bir hamle olmadığını görüyoruz. Yılın sonlarına doğru Volta mimarisine geçmeyi planlayan firma muhtemelen GTX 1060, 1050 ve 1050 Ti ile pazarda kalmaya devam edecek. Bu açıdan AMD’nin önünde rahat bir hareket alanı oluşuyor.

Firmaya yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre Polaris grafik mimarisi bir kez daha karşımıza çıkacak. Zaten geçen yıldan bu yana bir takım iddialar gündemdeydi. 200$ bandı altında büyük işler çıkarak RX 400 serisi bu bakımdan potansiyeli olan bir seri. AMD de bunu değerlendirmek istiyor.

AMD yeni ekran kartları için Polaris 10 çekirdeğini elden geçirdi ve iyileştirdi. RX 580 ve RX 570 ekran kartlarının temel alacağı yeni çekirdek, Polaris 10 çekirdeğine göre yüzde 10 civarında daha iyi performans gösterecek.

RX 560 ve RX 550 ekran kartları ise Polaris 11 çekirdeğini temel alacağı belirtiliyor. Yüksek saat hızları sayesinde aradaki performans farkı yüzde 5 civarında olacak. Elbette bu noktada ısıl tasarım değerlerinin nasıl değişeceği merak konusu.

AMD’nin 4 Nisan 2017 tarihinde yeni ekran kartları için bir etkinlik yapacak. İlk olarak RX 580 ve RX 570 ekran kartlarının piyasada olacağı tahmin ediliyor. Fiyat ise yine aynı 200$ bandı altında seyredecek. RX 560 ve RX 550 ekran kartları ise 11 Nisan tarihinde piyasaya çıkacak. Computex 2017 fuarında da Radeon RX Vega ekran kartlarının satışa sunulması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8352 kez okundu.
32 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon rx 570 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim