Anlık Bildirim

AMD Radeon Fury ekran kartının teknik detayları şekilleniyor

AMD Radeon Fury ekran kartının teknik detayları şekilleniyor
 
Yeni nesil Radeon Fury X ekran kartı ile büyük ses getiren AMD, serinin ikinci modeli olan Radeon Fury için geri sayıma başladı. 14 Temmuz haftasında piyasaya çıkacak olan ekran kartının teknik seviyede bazı detaylarının sızdırıldığı iddia ediliyor. Tweak Town sitesinin haberine göre, sıvı soğutma yerine hava soğutma ile geleceği daha önce AMD tarafından resmi olarak doğrulanan Radeon Fury, GPU seviyesinde belki de tek bir fark ile abisinden ayrılacak.
Açıklanan bilgiye göre, 4096 adet paralel işlem birimine sahip Fury X'in aksine Fury modeli 3584 adet paralel işlem birimiyle gelecek. Bu da ister istemez, ciddi seviyede olmasa da, Fury modelinin biraz daha düşük performans göstermesine neden olacak. Tweak Town sitesine göre, saat hızlarında ise herhangi bir değişiklik yok yani Radeon Fury modeli de 1050MHz/500MHz - efektif olarak 1000MHz - hızlarında çalışıyor ve 4GB büyüklüğünde HBM bellek ile geliyor.
Soğutma tarafındaki değişikliğin kullanıcılara yansıması ise daha yüksek gürültü ve ısı seviyesi olacak. AMD'nin iş ortakları özel tasarımlı Radeon Fury modeli sürecekler sürmesine karşın, referansa yakın kartlarda GPU sıcaklığının 75 dereceleri görmesi bekleniyor ki bu değer, Cooler Master üretimi sıvı soğutma kullanan Radeon Fury X modelinde 50-55 derece civarında. Ancak diğer taraftan AMD'nin özelleştirme imkanı tanımadığı Radeon Fury X'in aksine, Fury modelinde üreticiler daha yüksek kaliteli bileşenler kullanarak daha özgün ve güçlü çözümler de sunabilir.
Paralal işlem birimleri sayısındaki 512 adetlik azalmanın, görüntülenecek içeriğe göre yaratacağı performansı kaybı, bazı hesaplamalara göre %10-15 dolaylarında olacak. Ancak özel tasarımlı bazı modellerin yüksek frekans ile gelme ihtimali, bu farkın kısmen de olsa erimesini sağlayabilir. Ve pek tabi ki en önemli detay, fiyatlandırma. Daha uygun maliyet ile Radeon Fury, Nvidia'nın GeForce GTX 980 modeline karşı en güçlü rakibi olacak ve fiyat olarak Radeon R9 390 ile Radeon Fury X'in arasında, denge olarak Fury X'e daha yakın bir pozisyonda yer alarak listelere girecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4275 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gpu, haber ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim