Anlık Bildirim

AMD Radeon Pro Duo ekran kartı, 4K testlerinde Fury X’den yüzde 60 daha hızlı

Yavaş yavaş ilk testleri gün yüzüne çıkmaya başlayan çift grafik birimli AMD Radeon Pro Duo ekran kartı, piyasadaki mevcut pek çok önemli modele performans farkları atıyor.

Bu hafta itibariyle piyasaya çıkan AMD’nin en güçlü ekran kartı konumundaki Radeon Pro Duo için benchmark skorları gelmeye devam ediyor. Genelde tek çekirdekli kartlar ile boy ölçüşen Radeon Pro Duo, şimdi Radeon R9 Fury X ve GTX 980 Ti’ın karşısına çıkıyor.

Radeon Pro Duo için 8192 shader işlemcisi, 128 ROP birimi, 512 desen haritalama birimi, 512GT/s doku doldurma oranı, 8GB HBM bellek, 1TB/S bellek bant genişliği ve 128GP/s piksel doldurma oranı şeklinde değerler karşımıza çıkıyor. Aslında her iki kart da mimari olarak birbirinin aynısı. Tek fark, Radeon Pro Duo aynı çekirdekten iki tane kullanıyor.

Radeon Pro Duo, 4K içerikler ve sanal gerçeklik konsepti odağında tasarlandı. Bu bakımdan, bu konudaki test sonuçları oldukça yüksek seviyelere ulaşıyor. 4GB GDDR5 Radeon R9 Fury X ekran kartı ile 4K çözünürlük bağlamında yapılan testlerde, kart yüzde 60 daha iyi ortalama performans sergilemiş.

Kartın en yüksek farkı attığı test, GTA 5 en yüksek ayarlar açılarak yapılanı olmuş. Bu testte, yüzde 83 civarında bir performans farkı elde edilmiş. The Division testinde ise yüzde 31 ile en az performans farkı ortaya çıkmış.

Nvidia’nın GeForce GTX 980 Ti 6GB GDDR5 ekran kartı ile yapılan testlerde de yine benzer bir ortalama sonuç elde edilmiş. Bu kez pik performans farkları yüzde 68 seviyesini aşmıyor. The Division ve GTA 5 yine en fazla farkın olduğu oyunlar olarak dikkat çekiyor.

Güç tüketiminde de Radeon Pro Duo, çok gerilere düşmüyor. Ekran kartının takılı olduğu test sistemi 293 Watt enerji tüketirken, bu değer Radeon R9 Fury X ekran kartında 266 Watt, GTX 980 Ti ekran kartında ise 272 Watt. AMD Radeon Pro Duo ekran kartı için henüz kapsamlı test değerlendirmeleri mevcut değil. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6193 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon pro duo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim