Anlık Bildirim

AMD’nin hafta içerisinde lanse ettiği yeni Radeon RX 500 serisi ekran kartları ile ilgili ilginç bir bilgi geldi. Aslında ilginç demek biraz abartı olur zira böyle bir yükseltmenin yapılabileceği zaten konuşuluyordu.

Radeon RX 500 serisi aslında Polaris mimarisini temel alıyor. AMD mimari üzerinde iyileştirmeler yaparak ve hızlarını arttırarak performans konusunda ilerleme kaydetmişti. Yani aslında Radeon RX 480 ile Radeon RX 580 arasında mimari farkı bulunmuyor.

BIOS odaklı

Hal böyle olunca işin meraklıları kolları sıvamış ve Radeon RX 480 ekran kartını BIOS flaşlaması yaparak Radeon RX 580 haline getirmeyi başarmış. Kartın hızı 1300MHz seviyesinden 1411MHz seviyesine çıkarılmış. Bu sayede bir miktar da olsa orijinal kartın performansını arttırabilmiş.

Tamamen aynı mimari üzerine inşa edilse de RX 580 ekran kartının bileşenleri de iyileştirildiği için RX 480 ekran kartının bu konuda sıkıntı yaşadığı ifade ediliyor. RX 580 halini aldığı zaman Radeon RX 480 ekran kartı normalden çok daha fazla ısınmaya başlıyor.

Benchmark skorlarına bakıldığında ise FurMark üzerinde 75 kare/saniye oranından 77 kare/saniye oranına, PassMark üzerinde ise 4417 puandan 4553 puana çıkıldığı görülmüş. Yani fazla ısınmayı göze alacak kadar bir performans artışı olmuyor. Zaten pek çok özelleştirilmiş Radeon RX 480 ekran kartında hız aşırtma ile 1400MHz ötesi görülebiliyordu.

Ekran kartları çift BIOS yapısında olduğu için bir tanesini flaşlayıp diğerini stok halinde bıraktığınızda tekrar RX 480 moduna dönmek mümkün oluyor. Şansını denemek isteyenler için kapsamlı bir BIOS rehberini kaynak linkinde bulabilirsiniz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14041 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon rx 480 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim