Anlık Bildirim

AMD Radeon RX 480 ilk kez mini PC sınıfında

Kompakt yapıda bilgisayarların yer aldığı mini PC sınıfı son dönemde grafik gücünü arttırmaya başladı. Yeni nesil grafik mimarileri en çok mini PC konseptinin işine yarıyor.

AMD’nin Polaris mimarisindeki amiral gemisi durumunda olan Radeon RX 480, yavaş yavaş farklı segmentlerde kendisine yer bulmaya başladı. Mini PC sınıfında ise ilk kez Radeon RX 400 serisi ekran kartlarını görüyoruz.

İlk Kez Radeon RX 480

Mini PC sektörünün duayen isimlerinden Zotac, Magnus ERX480 adlı yeni modelinde RX 480 ekran kartına yer veriyor. Firma, bu sınıfta RX 400 serisine yer veren ilk üretici olduğunu ifade ediyor. Böylece mini PC segmentinde de Radeon RX serisini görmeye başlayacağız.

ERX480 serisinde baz model her zaman olduğu gibi barebone tarzında. Plus modelinde ise bellek ve depolama çözümlerinin yanında Windows 10 64-bit işletim sistemi de yüklü olarak geliyor. Tüketiciler ihtiyaçlarına göre farklı modelleri tercih edebilecek.

ERX 480 serisinde 4 çekirdekli Intel Core i5-6400T işlemci kullanılıyor. RX 480 ekran kartı yanında 1 adet 2.5 inçlik sürücü yuvası, 1 adet M.2 SATA SSD yuvası, 2 adet Ethernet portu, çift kanal iki adet bellek yuvası, USB 3.1 Tip-C, USB 3.1, 2 adet HDMI girişi, WiFi N, Bluetooth 4.2, SD kart okuyucu gibi temel özellikler barebone sistemde sunuluyor.

Plus modelinde ise 8GB-32GB arasında DDR4 bellek seçenekleri, 1TB HDD, 120GB SSD şeklinde ekstralar mevcut. Windows 10 yüklü olan model üçüncü bir versiyon olarak düşünülmüş. Soğutma sistemi ve fiyat konusunda net bilgiler verilmeyen Zotac ERX480 önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4443 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
zotac, zotac rx 480 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim