Anlık Bildirim

Haziran ayında üst seviye grafik kartı segmentine ciddi bir darbe vurmayı hedefleyen AMD’nin yeni Vega ekran kartları benchmark testlerine düşmeye başladı. Prototip kartların test sonuçları ilk etapta potansiyeli tam olarak göstermiyor.

İlk sonuçlar düşük

Radeon RX Vega prototipinin 3DMark TimeSpy ilk test sonuçları 5721 grafik skorunu gösteriyor. Kart 1200MHz civarında çalıştırılmış. Bu bakımdan işlem performansı 9.8 TFLOPS civarında seyrediyor. Elbette bu seviye söz verilen seviye değil.

AMD genelde duyurulmamış ürünlerin benchmark testlerinde düşük hızlar kullandığı için skorlar da düşük çıkıyor. Bu skorlar GeForce GTX 1070 ekran kartı ile kafa kafaya. Normalde ekran kartının 1500MHz seviyesinde çalışması ve 12.5 TFLOPS gücüne ulaşması bekleniyor.

Diğer bir ihtimal ise testteki ekran kartının GDDR5 bellekli diğer Radeon RX Vega modeli olması. Daha düşük bir fiyat etiketinden satışa sunulacak ekran kartı GTX 1070 ile aynı seviyede olabilir. HBM 2 bellekli Radeon RX Vega ise GTX 1080 ve üzeri ile rekabete girecek.

AMD, Vega ekran kartlarının Nvidia GeForce GTX 1080 Ti ve Titan Xp modellerine göre çok iyi performans sergilediğini ifade etmişti. Sızıntılarda ortaya çıkan bilgilere göre tepe model Radeon RX Vega ekran kartı bu tanıma uyacak. Elbette nihai test sonuçları sonrasında gerçek karşılaştırmayı yapabileceğiz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7838 kez okundu.
30 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon rx vega ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim