Anlık Bildirim

AMD Radeon Vega, CES 2017'de geliyor

AMD'nin üst seviye Radeon ekran kartı mimarisi Vega, CES 2017'de geliyor. AMD ilginç bir tanıtım videosu ve sitesi hazırladı. CES 2017'de başka bir üst düzey AMD donanımı daha gelebilir.
AMD'nin yeni üst düzey Radeon ekran kartı mimarisi Vega hakkında daha fazla detay öğrenmek için uzun süredir bekliyorduk. Bu bekleyiş yakında bitiyor. Bu sabah, AMD'nin sosyal medya hesaplarında Vega ile ilgili bir internet sitesi paylaşıldı. Ve.ga adresinden erişebileceğiniz internet sitesinde, "Vega mimarisi ilk izlenim" başlıklı bir geri sayım ve bir tanıtım videosu var. Geri sayım, Türkiye saatiyle 5 Ocak saat 17:00'yi yani CES 2017'nin (Consumer Electronics Show) başlangıcını gösteriyor. 
AMD'nin son teknoloji 14nm Polaris GPU mimarisini kullanan ekran kartlarının hepsi (Radeon RX 480, RX 470, RX 460) genel kullanıcıya yönelik durumda. Yeni Vega ise çok üst düzey performans isteyen kullanıcılara yönelik olacak. Ama Vega şimdiye kadar (marttan beri) AMD'nin yol haritasındaki bir isimden fazla değildi. Görünüşe bakılırsa 5 Ocak'ta Vega hakkında çok daha fazla ayrıntı öğreneceğiz. 5 Ocak'a kadar AMD'nin Radeon Teknolojileri isimli Facebook grubundan da küçük ipuçlarını takip edebilirsiniz.
Ayrıca, büyük ihtimalle Vega'nın CES 2017'de göreceğimiz tek üst düzey donanım olmayacağını hatırlatmakta fayda var. Aralık ayının sonlarına doğru, AMD yeni üst düzey masaüstü işlemci ailesi Ryzen hakkında çeşitli detaylar paylaşmıştı. CES 2017'de bu işlemciler hakkında da bir şeyler görmemiz mümkün. 2017'nin ilk çeyreğinde çıkacak Ryzen ve ilk yarısında çıkacak Vega ile, CES 2017 AMD için önemli bir etkinlik olacak gibi görünüyor. Yazımızda bahsettiğimiz Vega videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5156 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd vega ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim