Anlık Bildirim

AMD Vega ekran kartlarının enerji tüketimi oldukça yüksek

MSI pazarlama şefine dayandırılan bilgilere göre Vega ekran kartları beklenenin çok üzerinde bir ısıl tasarım gücüne sahip olacak. Bunun nedeni ise harcadığı güç.

AMD’nin bugüne kadar en güçlü grafik mimarisi olarak tanımladığı Vega piyasaya çıkmak üzere. Nvidia’nın üst seviye ekran kartları ile kapışmaya gelen Radeon RX Vega ekran kartlarının bununla birlikte bir dezavantajı olabilir.

Yüksek enerji 

MSI pazarlama şefine dayandırılan bilgilere göre Vega ekran kartları beklenenin çok üzerinde bir ısıl tasarım gücüne sahip olacak. Henüz net bilgiler mevcut değil ancak sıvı soğutmalı Vega Frontier Edition versiyonunda 375W ısıl tasarım gücü mevcut. En azından sıvı soğutmalı özelleştirilmiş ekran kartlarında bu seviyeye çıkılacağını söyleyebiliriz.

AMD’nin Tesla P100 hızlandırıcısını bile işlem performansı olarak geride bıraktığını belirttiği Vega çekirdeği anlaşılan bu gücü karşılamak için oldukça yüksek enerji tüketimi yapmak zorunda. Nvidia’nın en güçlü son kullanıcı kartı Titan Xp bile 250W ısıl tasarım gücüne sahip. Bu bakımdan enerji verimliliği karşılaştırmalarında muhtemelen AMD’nin biraz başı ağrıyabilir.

Kaynaklar MSI’ın Vega ekran kartlarında ısıl tasarım gücünü optimize ettiğini ve farklı senaryolarda farklı enerji tüketimi belirlediğini ifade ediyor. Örneğin hava soğutmalı modellerde 300W TDP değeri sabit tutulurken, sıvı soğutmalı modellerde 375W seviyesine kadar çıkabilecek. Elbette bunlar teorik rakamlar henüz net bir TDP değeri mevcut değil.

Radeon RX Vega

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti ve Titan Xp ekran kartları ile benzer performans sunacağı iddia edilen Radeon RX Vega ekran kartlarında 4096 Stream işlemcisi, 16GB’a kadar HBM 2 bellek, 1500MHz üzeri hız ile 13 TFLOPS performans, 480GB/s bant genişliği gibi detaylar yer alması bekleniyor.

Radeon RX Vega ekran kartları başlangıçta iki grafik çekirdeği ile gelecek. Vega 10 XT ve Vega 10 Pro çekirdekleri bazı farklılıklar içeriyor. Vega 10 XT yukarıda sayılan özellikleri barındırırken Vega 10 Pro çekirdeğinin ise biraz daha kırpılmış Stream işlemcisi ve 8GB HBM 2 bellek sunacağı belirtiliyor. Sonraki dönemde daha düşük bir Vega 11 çekirdeği gelecek. Bu çekirdekte GDDR5X veya GDDR5 bellek olacağı ifade ediliyor.

Radeon RX Vega ekran kartları Temmuz sonundaki SIGGRAPH 2017 fuarında resmiyet kazanacak. Fuarda ilk örneklerin ziyaretçilere sergileneceği tahmin ediliyor. Ekran kartlarının fiyatları henüz belli değil ancak 700$ civarında olması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5321 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd vega ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim