Anlık Bildirim

AMD hisseleri yükselişte

Geçen yıl itibariyle yükselişe geçen ve ardı ardına hamleler yapan AMD, yatırımcılarını da memnun ediyor. Firmanın hisseleri mali tabloların açıklanması ile yüzde 8 artış gösterdi.

Özellikle Lisa Su’nun CEO pozisyonuna gelmesi ve ardından Raja Khoduri’nin grafik teknolojilerini eline alması AMD için önemli bir yükselişin de ilk adımı oldu. Hem işlemci hem de grafik tarafında ardı ardına hamleler yapan firma üzerindeki ölü toprağını da atmış oldu.

Zirveye adım adım

Pazarda iyi bir ahenk yakalamasının ardından faaliyet zararını önemli ölçüde azaltan firma, son bir yıldaki en düşük seviyeye indirmeyi başardı. Bundan sonraki çeyreklerde artık faaliyet karı elde edilmesi bekleniyor.

Oluşan iyi hava hisseleri de şüphesiz olumlu etkiledi. Gelişmelerin ardından AMD hisseleri yüzde 8 artış yaşayarak 15.27$ seviyesine çıktı. Bu rakam analiz uzmanlarının tahminlerinin de üzerinde. Böylece firmanın pazar değeri de artmış oldu.

Aslına bakarsak AMD iki büyük kategoride hem de kategorinin en iyilerine karşı mücadele veriyor. Grafik tarafında Nvidia ile güreş tutan AMD, işlemci tarafında ise Intel ile mücadele halinde. Bu iki sektörde yıllar içerisinde kaybolup giden çok firmaya şahit olduk.

Ve şu anda her ikisini de yıpratmayı başardı zira rakiplerin son dönemde ardı ardına savuşturma hamleleri yaptığını gördük. Yavaş yavaş da rakiplerinden pazar payı koparmaya başladı. Teknoloji dünyasında iki büyük deve bu denli kafa tutan ve bunu zarar içerisinde iken yapabilen başka bir firma yoktur sanıyoruz.

Önümüzdeki dönemde Ryzen Threadripper ve EPYC sunucu işlemcileri yaygın satışlara başlayacak. Bunun yanında Radeon RX Vega oyuncu ekran kartlarını da kısa süre içerisinde piyasada göreceğiz. Bu gelişmeler şüphesiz AMD’ye güç verecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3289 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd shares ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim