Anlık Bildirim

AMD ve Nvidia yeni nesil mimarilerde acele etmiyor

Bu yıl AMD ve Nvidia’dan iddialı ekran kartı bekleyenlerin elleri boş kaldı. Her iki firma da biraz madencilik rüzgarının dinmesini bekliyor. Sonrasında yeni ürünleri görebileceğiz.

2016 yılında başlayan ve geçen yıl da artarak devam eden grafik savaşları bu yıl duruldu. AMD ve Nvidia önceki nesillerin ekmeğini yemeye devam etmeyi tercih ediyor. Yıl sonuna kadar hareketlilik olmayacak gibi.

Yeni ekran kartları ne zaman çıkıyor?

AMD cephesinde 7nm sürecindeki Vega mimarisinin ancak yıl sonunda örneklenmeye başlayacağını ve gelecek yıl içerisinde piyasaya sürüleceğini biliyoruz. Bu bakımdan bu yıl ilk nesil Vega ekran kartları piyasada kalmaya devam edecek.

Geçen yıl sonlarında Volta mimarisi ile büyük bir çıkış yapan Nvidia ne yazık ki sunucu ve süper bilgisayar tarafından öteye geçemedi. Sonrasında Volta mimarisinin olduğu gibi oyuncu pazarına aktarılmayacağı ve Turing adında biraz daha kırpılmış bir mimarinin hazırlandığı gündeme geldi.

Şimdi ise en erken sonbahar aylarında Turing tabanlı GeForce ekran kartlarını göreceğimiz söyleniyor. Yani Nvidia tarafında da yıl sonuna kadar önemli bir hareketlilik beklemek mümkün değil gibi görünüyor.

Yükselen madencilik trendinin piyasada neredeyse ekran kartı bırakmaması ve fiyatları tavan yaptırması bunun en büyük sebebi olarak görülebilir ancak uzmanlar ince bir çizgiye dikkat çekiyor. Firmaların üretimi yıl sonuna veya gelecek yıla kadar ertelemesinin en büyük nedeni Bitmain gibi girişimlerin de etkisiyle ASIC tarzı sistemlerin ekran kartlarının yerini alması ve talebi normal seviyelere çekmesi beklentisi. Böylece yılın sonuna geldiğimizde artık ekran kartı pazarını ilk zamanlarındaki gibi bulmak mümkün olabilecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7678 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, amd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim