Anlık Bildirim

AMD'den oyuncuları kızdıran paylaşım

Ekran kartı dünyasının son dönemdeki tartışma konusu artan fiyatlar. Ethereum gibi kripto para madencilerinin yoğun ilgisi dışında bellek maliyetleri de yükseldi. Son gelişme ise tartışma yarattı.
Donanım dünyasında son dönemin en tartışmalı konularından biri de artan ekran kartı fiyatları. Ağırlıklı olarak AMD ekran kartları için süregelen ancak son günlerde Nvidia ekran kartları için de patlak veren bu akımın çeşitli nedenleri var. Başta bellek fiyatlarındaki yukarı eğilim olmak üzere genel olarak yarıiletken pazarındaki üretim maliyetleri ve pek tabi ki Ethereum gibi kripto para madencilerinin yoğun ilgisini örnek gösterebiliriz.
AMD'den oyuncuları kızdıran paylaşım
 
AMD yöneticimi ekran kartı fiyatlarını oyunculardan ve grafik profesyonellerinden yana koruyabilmek adına bazı paket kampanyalar hazırlasa da, oyun dünyası bizim çekirdek işimiz madencilik odaklı stratejiyle ilerlemiyoruz dese de piyasadaki enflasyon henüz kontrol altına alınmış değil. Üzücü olansa AMD'nin resmi Twitter hesaplarından biri olan, mavi tikli yani doğrulanmış AMDGaming hesabının yaptığı paylaşım tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.
İş ortaklarından XFX'in özel tasarım Radeon RX 570 modelini Best Buy'da kampanya ile 279 dolara satıldığını paylaştı. Takipçilerden gelen yoğun tepki de tam olarak burada buluşuyor çünkü Radeon RX 570'in, AMD tarafından belirlenen resmi fiyatı 4GB bellekli model için 169 dolar, 8GB bellekli model içinse 199 dolardı. Paylaşıma konu olan XFX kartın 4GB bellekli olduğunu düşündüğümüzde, tam 109$ pahalıya satılan bir fırsat paylaştı AMD. Hatta XFX'in paylaşıma konu olan kartının orjinal çıkış fiyatı da 179 dolardı, yani daha doğru bir mukayese ile tam 100 dolarlık bir fiyat farkını yansıtan kampanya paylaşımı duruyor önümüzde.
AMD tarafı mevcut piyasa koşullarının yarattığı enflasyon artışı tüm sektörde fiyatları arttırdı, biz iş ortaklarımıza destek olmaya devam ediyoruz da diyebilir ancak böylesi bir cevap kızgın kullanıcılar tarafından muhtemelen makul karşılanmayacaktır. Bu arada ekran kartları için yakın zamanda bir fiyat normalleşmesi beklenmiyor. Yeni nesil AMD ekran kartlarında örneğin HBM2 bellekler, üretim verimliliğinin düşük olmasının dışında, Google'ın veri merkezlerinde kullanmak üzere geliştirdiği yapay zeka ve makina öğrenme odaklı TPU kartlarında da kullanılıyor. Tensör işlemcisi olarak tanımladığımız yeni işlem biriminin kullanıldığı sistemlerde HBM2 belleklere yer veriliyor. AMD tarafı şu aşamada Micron üretimi HBM2 bellekler kullanırken, en hızlı HBM2 belleklerse Samsung'dan geliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9956 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, xfx radeon rx 570 rs ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim