Anlık Bildirim

AMD'den profesyoneller için Vega tabanlı yeni ekran kartı

AMD'nin büyük bir heyecanla beklenen Vega GPU mimarisine sahip yeni nesil ekran kartları, oyunculardan önce profesyoneller için çıkmaya devam ediyor. AMD'nin yeni hedefi Nvidia Quadro ürünleri.
Biz donanım tutkunları AMD'nin Vega tabanlı yeni nesil ekran kartlarını bekleyedursun, kurumsal taraftaki hareketlilik devam ediyor. Prosumer olarak geçen yani Nvidia'nın Titan ailesinde olduğu gibi aynı zamanda oyun oynayan içerik üreticilerini hedef alan Frontier Edition modellerinden sonra şimdi de kurumsal odaklı W9100 ortaya çıktı.
AMD'nin profesyonel Vega silikon tasarımları üzerinde çalıştığı zaten biliniyor. Rakibi Nvidia'nın Quadro serisine karşı geliştirilen yeni model, mevcut ürün gamında ile aynı çizgide, W9100 isimlendirmesiyle tanımlanıyor. Sadece donanımın değil, sürücülerin de profesyonel uygulama ve iş yüklerini hızlandırmak için yazıldığı kartlar, ciddi performans artışı vaad ediyor.
Frontier Edition ile kıyasladığında GPU hızı 1200MHz ile yaklaşık 400MHz daha düşük olan kart, doğası gereği oyun odaklı Vega modellerinden de düşük hızda kalıyor. Polaris mimarisini kullanan WX4100, WX5100 ve WX7100 modellerine dahil olacak. AMD'nin kurumsal tarafta bir hareketlilik içerisinde olduğu kesin, ancak Intel'in sunucu tarafındaki Xeon hakimiyeti gibi Nvidia'nın da Quadro ile elde etmiş olduğu güçlü bir pazar payı var.
Vega tabanlı Radeon Pro WX9100, 4096 paralel işlem birimine sahip olacak. Ortaya çıkan Compubench test skoru 1792 paralel işlem biriminden bahsetse de, sürücüye bağlı yanlış tanımlama söz konusu olabilir. Aynı uygulamanın ileri seviye işlem testinde,  10596 mVoxel/sn civarına ulaşan sonuçlar elde edilmiş. 16GB HBM2 bellekle gelmesi muhtemel görünen kart, Frontier Edition'dan farklı olarak muhtemelen bir Gaming modu olmayabilir.
Bu arada hazır yeri gelmişken, AMD'nin oyun odaklı Radeon RX Vega ekran kartlarının ay sonunda Los Angeles'da başlayacak SIGGRAPH etkinliğinde tanıtılacağını da hatırlatayım. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim