Anlık Bildirim

AMD’den zehir zemberek açıklamalar

Oyuncu markalarını yavaş yavaş rakibi Nvidia’ya kaptıran AMD gelişmelerden oldukça rahatsız. Firma yapılan haksızlıkları sıraladığı uzun bir açıklama yayınladı.

Nvidia’nın oyuncu ekran kartları pazarında tekel kurmak için yaptığı perde arkasındaki çalışmalara uzun süredir sessiz kalan AMD nihayet sessizliğini bozdu. Firma rakibini sert bir dille eleştirdi.

AMD doğrudan eleştirdi

Hatırlanacağı üzere özel bir ortaklık programı başlatan Nvidia, üye olanlara grafik teknolojilerine erken erişim ve daha fazla grafik birimi tedariği gibi avantajlar sunarken tek bir şey istiyor. O da oyuncu markalarından AMD ekran kartlarını çıkarmak.

Oyuncu dünyasında mutlak hakimiyet anlamına gelen bu harekete karşı Dell, HP, Intel gibi devler karşı çıksa da AMD’den bir açıklama gelmemişti. Radeon Teknolojileri grubundan Scott Herkelman firma adına bir açıklama yaptı. Oyuncuların özgür olması gerektiğine değinen açıklamanın satır başları şöyle:

“PC oyunculuğundaki gurur duyduğumuz geçmişimiz hep özgürlük fikri üzerinde şekillenmiştir. Bir kullanıcı hangi oyunu oynayacağı konusunda özgür olduğu gibi hangi donanım üzerinde oynayacağı konusunda da özgürdür. AMD olarak attığımız her adımda bunu temel aldık.

Önümüzdeki haftalarda AMD Radeon ürünlerini temel alan yeni markalar görebilirsiniz. Emin olun ki bu markalar oyuncularla; açıklık, yenilik, geniş kapsamlılık gibi aynı değerleri paylaşmaktadır.

AMD Radeon markaları olarak teknolojilerimizi endüstriye yardımcı olmak adına herkesin erişimine açtık. Pek çok iş birliği yaparak oyuncuların en iyi şekilde yararlanmasını sağladık. Bunların hiçbirinden ücret almadık.

Hiçbir zaman belirli teknolojiler için oyunculara fatura kesmedik ve seçeneklerini sınırlamadık. Elimizdeki imkanların en iyisini oyunculara sunduk ve tekelci davranışlardan kaçındık. Ortaklarımıza destek verirken asla tekelci şartlar koşmadık. Şuna inanıyoruz ki PC oyunculuğunda istediğini seçebilme bir öncelik değil bir haktır.”

Herkelman kapalı ifadeler kullanmadan doğrudan Nvidia’nın yaptığı haksızlıkları sıralamış. Bununla birlikte yeni oyuncu markalarının doğacağını haber veren AMD bir süre gidişatın bu yönde olduğunu ve Nvidia’nın hamlelerinden vazgeçmeyeceğini işaret ediyor. Önümüzdeki dönemde hukuk mücadelesine dönüşmesi beklenen programın akıbeti merak konusu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10495 kez okundu.
56 kişi, toplam 58 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, nvidia ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim