Anlık Bildirim

AMD’nin patent davasında yeni gelişme!

Geçtiğimiz aylarda AMD’nin aralarında LG ve MediaTek’in de bulunduğu bazı şirketlere GPU lisanslarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtığını sizlere duyurmuştuk. Dava süreci ilerlemeye başladı.
AMD’nin patent davasında yeni gelişme!
 
ABD merkezli mikroçip üreticisi AMD hatırlayacağınız üzere LG, MediaTek, Sigma ve VIZIO’nun çözümlerinde kullandığı grafik işlem birimlerinde, kendi geliştirdiği grafik mimarisi patentlerini ihlal ettiğini iddia etmişti. Firma konu ile ilgili olarak firmaların ihlale yer verilen ürünlerinin ABD’de satılmasının ve ithal edilmesinin yasaklanması yönünde bir talepte bulunmuştu. Ayrıca firma ihlali söz konusu olan patentleri kullanma hakkına sahip olan Samsung’un da bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirtmişti.

Dava sonucu 15 ayı bulabilir

Geçtiğimiz cuma günü ABD’nin Uluslararası Ticaret Komisyonu ihlale sebep olan çözümlerin yer aldığı ürünlerin ve şirketlerin araştırılması talimatını verdi. Öte yandan dava ile ilgili olarak AMD’nin başarılı bir mücadele verdiği durumda bile olayın etkisinin oldukça sınırlı olacağını belirtmekte fayda var zira bu tür davalar her ne kadar 15 ay gibi bir sürede çözüme kavuşsa da bilindiği üzere teknoloji dünyasında bu süre oldukça uzun bir süre. Bu zaman zarfı içerisinde ihlale konu olan yongaları içeren ürünler raflardaki yerini alabilir.

Ek olarak dava şayet AMD’nin lehine sonuçlansa bile -ki bu ihlalde bulunan firmalara zarar verecektir-  çok sarsıcı bir etkisinin olacağı düşünülmüyor. Bununla birlikte davanın sonucunu kestirmek halen zor. Son olarak davanın seyrini hep birlikte takip ediyor olacağız. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim