Anlık Bildirim
 
Donanım dünyasının son günlerinin konusu bildiğiniz üzere AMD’nin yeni nesil RX Vega çözümleri. Geçtiğimiz günlerde sizlerle modellerin CrossFire desteğine sahip olmadığını ancak teknik olarak bunu destekledikleri bilgisini paylaşmıştık. Bundan bir kaç hafta önce de AMD’nin donanım partnerlerine Vega 10 XT ve Vega 10 XL GPU’ları ile özelliştirilmiş kart üretimi yapabilecekleri bilgisine gelen haberlerde yer verilmişti.

İddialara göre ASUS Vega 10 XT GPU’sunun iki tanesine ev sahipliği yapan bir kartın üzerinde çalışmaya başlamış bile. Eğer gelen bilgiler doğruysa performans ve güç tüketimi alanlarının her ikisinin de bir numarası olmaya aday bir çözüm bizleri bekliyor olabilir.

Performans ve güç tüketimi canavarı

Teorik olarak bakacak olursak model 50 TeraFLOPS’luk FP16, 25 TeraFLOPS’luk FP32 hesaplama kapasitesine ve 600 watt’lık güç tüketimine sahip bir çözüm olacağa benziyor. Tabi ASUS mühendislerinin daha önce ARES 2’de de gördüğümüz üzere GPU ve bellek frekansı tarafında ufak dokunuşlar yapmaları oldukça muhtemel ki böylece bahsettiğimiz performans ve güç tüketimi değerleri daha üst seviyelere taşınacaktır.
ASUS RX Vega X2 hazırlığında olabilir Tam Boyutta Gör

Aslında bu gelişme bir kaç gün önce sizinle paylaştığımız CrossFire detayındaki kartların fiziksel olarak CrossFire bağlantısına sahip olmamalarına rağmen teknik düzeyde bu kuruluma destek vermeleriyle ilişkili. ASUS mühendisleri  muhtemelen çözümlerdeki bu teknik desteği kullanarak yeni performans canavarını geliştirecekledir.

ARES 2

Sizleri Radeon HD 7000 dönemine götürerek haberimizi noktalayalım isterseniz. ASUS o dönem ARES 2 kartını piyasaya sürmüştü. İki adet HD 7970 GPU’suna yer verilen kart sıvı soğutma kullanılan ilk kart olmasının yanı sıra dünyanın en hızlı kartı olmayı da başarmıştı.
Üstelik daha sonra AMD’nin çıkardığı HD 7990 çözümünden daha uygun fiyattan alıcılarıyla buluşmuştu. Tabi ARES 2 sınırlı sayıda üretilmişti ve adeta firmanın gövde gösterisi niteliğinde bir modeliydi. Son olarak kartın yine sınırlı sayıda üretilmesi beklenirken bu yıl sonu gibi raflardaki yerini alması bekleniyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4230 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon rx vega ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim