Anlık Bildirim

Alibaba ve AMD’den dev işbirliği

Devasa veri merkezlerine sahip firmaların altyapısına ortak olmak, donanım üreticileri için bir nimet. Bulut altyapısı konusunda lider firmalardan olan Alibaba, grafik tarafını AMD’ye emanet ediyor.

Bu yıl grafik pazarında yükselişe geçen ve yüzde 40 seviyelerini zorlamaya başlayan AMD, başarılı bir çizgi izliyor. Polaris mimarisiyle alt fiyat segmentinde taşları yerinden oynatan firma, Vega mimarisiyle çıtayı daha da yükseltecek. Bunun yanında önemli ortaklıklar da firmanın desteği oluyor.

Bulut Altyapısında Önemli Ortaklık

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre Çinli Alibaba grubu ile önemli bir ortaklık kuruluyor. Alibaba’nın bulut bilişim altyapısında AMD teknolojisine geçiş kararı alındı ve böylece veri merkezlerinde grafik ağırlıklı işlemlerin yapılması daha kolay hale gelecek.

AMD donanımın yanında yazılım tarafında da kurumsal pazara yönelik önemli avantajlar sunuyor. Örneğin grafik kartının belleğini sanal makineler arasında daha verimli bir şekilde paylaştırabilen firma, yine gerçek zamanlı gerçeğe en yakın sanal gerçeklik içeriklerinin oluşturulmasına da destek sunuyor.

Kurumsal pazarda firmanın Radeon Pro Duo ekran kartı oldukça önemli bir silah konumunda. Ayrıca Polaris tabanlı ve fiyata oynayan yeni Radeon Pro WX serisi de yıl sonuna doğru piyasada olacak. Muhtemelen Alibaba sunucularında da bu ekran kartlarına yer verilecek.

Alibaba hem Çin’de hem de globalde çok büyük bir bulut altyapısı oyuncusu. Çin’deki web sitelerinin yaklaşık yüzde 35’i Alibaba Cloud üzerinde yer alıyor. Firma ayrıca Spielberg ile eğlence dünyası konusunda yeni bir işbirliğine gitmişti. Ortaklık duyurusu sonrasında AMD’nin hisseleri yüzde 4 artış gösterdi.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4807 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, alibaba ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim