Anlık Bildirim

Asus Radeon HD 7970 DirectCU II detaylandı

AMD'nin 9 Ocak'ta pazara sunduğu Radeon HD 7970 için ekran kartı üreticileri özel tasarımlı modellerini göstermeye başladı. Önde gelen donanım üreticilerinden Asus da Radeon HD 7970 DirectCU II modeline ait detayları açıkladı. Kaslı yapısı ile anakart üzerinde üç slot yer işgal eden ekran kartı, Asus tarafından geliştirilen özel baskılı devre kartı üzerinde 10+1+1 Digi+ VRM güç tasarımını kullanıyor. Üzerinde iki adet 8pin PCIe güç konnektörü bulunan hız aşırtma odaklı ekran kartı, 1000MHz GPU ve 5700MHz bellek frekansı ile fabrika çıkışı hız aşırtmalı olarak geliyor.
Altı adet bakır ısı borusuna, çok sayıda alüminyum yaprağa ve iki adet 100mm çapında fana sahip olan DirectCU II soğutucusuyla yüksek soğutma performansı vaad eden ekran kartında soğutma performansını geliştirmek ve kartın arka yüzündeki komponentleri koruyabilmek adına metal plakaya da yer veriliyor. Asus Radeon HD 7970 DirectCU II'de VGA Hotwire adı verilen bir özellik te bulunuyor. 2-pin kablo ile kullanılan bu özellik sayesinde profesyonel kullanıcılar, Rampage IV serisi anakartlarda, anakartın voltaj kontrolcüsü ile ekran kartı için voltaj ayarlaması da yapılabiliyor.
AMD'nin 28nm Tahiti XT grafik yongasından güç alan ekran kartına yüksek kaliteli komponentler eşlik ediyor. 384-bit bellek veri yolu desteği, 3GB GDDR5 bellek kapasitesi ve 128 doku ünitesi ile gelen ekran kartı, yukarıda da belirttiğimiz gibi 1000MHz GPU ve 5700MHz bellek hızlarında çalışıyor. Asus yeni ekran kartında çoklu monitör tutkunlarına da göz kırpıyor ve iki adet DVI ile dört adet DisplayPort konnektörü ile 6 monitör desteği sunuyor. Hız aşırtma ve performans tutkunları için hazırlanan Asus Radeon HD 7970 DirectCU II'nin piyasaya çıkış tarihi ve tavsiye edilen son kullanıcı satış fiyatı ise henüz açıklanmadı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
101757 kez okundu.
21 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
özel tasarım, asus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim