Anlık Bildirim

Blade Shadow ile bulut oyuncu bilgisayarı kiralayabilirsiniz

PlayStation Now veya GeFore Now gibi hizmetlerin dışında bir oyun bilgisayarı deneyimi yaşatacak şekilde çözüm arıyorsanız Blade Shadow kesinlikle size göre.

Henüz tam anlamıyla olgunluğa erişememesine rağmen bulut üzerinden son kullanıcı cihazlarına oyun aktarımı teknolojileri ısrarla şansını denemeye devam ediyor. Blade Shadow daha geniş bir perspektiften konuya bakmış.

Bilindiği üzere oyun akış hizmetleri kullanıcı tarafında güçlü bir sistem gerektirmeden tüm yükü uzak sunuculara bindirerek masaüstü oyunları oynamanızı sağlıyor. Hatta mobil cihazlardan da bu hizmetlere ulaşmak mümkün. Ne var ki internet hızına bağlı gecikmeler en büyük engel durumunda. KUllanıcı da haliyle bir oyun bilgisayarı alarak üzerinde oyun oynamayı tercih ediyor.

Daha genel bir çözüm

Fransız bir girişim olan Blade, oyun severler için oyunları aktarabilecekleri bir hizmetten ziyade doğrudan oyuncu bilgisayar kiralayabilecekleri bir sistem geliştirmiş. Yani kısacası kullanıcılar bir sanal oyuncu makinesi kiralayacak.

Sanal makineler 8 izlek birimli Intel Xeon işlemci, üst seviye bir Nvidia ekran kartı, 12GB RAM, 256GB SSD donanımına sahip. Firma 60-144Hz aralığında 4K oyunların rahatlıkla oynanabileceğini belirtiyor.

Shadow, makineleri birbirinden ayırdığı için işlem gücü paylaşılmıyor ve kullanıcı sayısı ne kadar çok olursa olsun performans konusunda bir kayıp yaşanmıyor. Kullanıcı makinesine bağlandıktan sonra Steam gibi platformlardan oyunlarını satın alıyor ve sonrasında kurup oynamaya başlıyor.

Hizmet aylık 50$ istiyor. Eğer yıllık kontrat yaparsanız fiyat 35$’a düşüyor. Üç aylık kontratlarda 40$ oluyor. Bilgisayarı olmayanlar için Shadow Box adında AMD ekran kartı barındıran bir mini bilgisayar da hazırlanmış. Peşin 140$ olan kutu aylık 10$’a kiralanıyor.

Blade son dönemde projeleri beğenilen bir girişim. 2015 yılından bu yana 20 milyon pound yatırım aldı. Intel, Microsoft, Nvidia, Razer, AMD gibi firmalarla teknik ortaklıkları mevcut.

Blade Shadow gelecek ay pilot olarak Kaliforniya’da hizmete girecek. Güçlü sistemler gerektirdiği için sunucu merkezleri kurulması gerekiyor. Yeni merkezler kuruldukça yeni şehirler de hizmete eklenecek. MacOS, Windows 10, Linux, Android, iOS ve akıllı televizyonlar için istemci uygulamalar hazır durumda. Hizmet ile birlikte erişime açılacak.

Bu tür hizmetler için en önemli noktalar şimdilik karanlıkta. Girişim çok iddialı olsa da gecikme süreleri ne olacak, aylık veri transfer harcamaları ne seviyede olacak bunlar bilinmiyor. Hizmet kalabalık gruplara ulaştığında kapasitesi de belli olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim