Anlık Bildirim

CrossFire gidiyor mGPU geliyor

AMD’nin uzun yıllardır çoklu ekran kartı kombinasyonları için kullandığı CorssFire tanımlaması artık mazide kaldı. Bundan sonra sadece mGPU tanımlaması kullanılacak.

Grafik kartı üreticilerinin yeni mimariler ile birlikte bir dönemin gözdesi çoklu ekran kartı kombinasyonlarından uzaklaştığını görüyoruz. Örneğin Nvidia yeni ekran kartlarında SLI imkanını 2 kart ile sınırlamıştı. AMD de Vega ekran kartlarında aynı yolu izliyor.

En fazla 2

Firmanın yeni yayınladığı Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.9.2 yazılımı pek çok önemli gelişmeyi bünyesinde barındırıyor. İlk olarak artık CrossFire tanımına elveda diyoruz zira onun yerine mGPU tanımı kullanılmaya başlanmış.

Değişimin en büyük sebebi ise teknoloji farklılıkları. AMD ikonik CrossFire tanımının Direct X11 dönemine ait olduğunu ve bu yüzden Direct X12 ile birlikte yeni bir tanımlama kullanmaya karar verdiklerini ifade ediyor.

İkinci olarak mGPU teknolojisi sadece 2 adet Vega ekran kartına imkan tanıyacak. Böylece performansın tek ekran kartına oranla yüzde 80-90 artış göstereceği ifade ediliyor. Oyuncuların 3 veya 4 ekran kartı ile sınırları zorlamasının kısmen mümkünatı yok.

Kısmen diyoruz çünkü 3 ve 4 yollu kombinasyonların sadece profesyonel uygulamalar ile işlem uygulamalarında geçerli olacağı ifade ediliyor. Bu da sonraki bir güncellemede sunulacak. Bazı uzmanlar eğer geliştirici DX12 Explicit modu kullanırsa 2 karttan fazlasının desteklenebileceğini belirtiyor. Bu da geliştiricinin tercihine kalmış bir durum. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3913 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon software crimson relive edition 17.9.2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim