Anlık Bildirim

Dikkat! Nvidia GeForce MX150 daha düşük bir versiyona daha sahip

Nvidia GeForce MX150 ekran kartlı bir dizüstü bilgisayarı satın alarak orta halli bir oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız dikkat. Daha güçsüz versiyonuna denk gelebilirsiniz.

Nvidia’nın dizüstü modellerinde tatmin edici bir performans ortaya koyan GeForce MX150 ekran kartı ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Ekran kartının daha düşük performanslı bir versiyonu mevcut ve her ikisi de aynı isimlendirmeyi kullanıyor.

GeForce MX150 özellikleri

GeForce MX150 ekran kartı benchmark testlerinde de oldukça başarılı bulunmuş ve segmentindeki en iyi ürünlerden birisi olarak gösterilmişti. Hal böyle olunca orta halli bir oyun sistemi isteyenler için tercih sebebi olmuştu.

Bununla birlikte GeForce MX150 ekran kartının daha düşük bir versiyonu olduğu ortaya çıktı. Yine 384 CUDA çekirdeği barındıran ekran kartı GDDR56 bellek desteği sunuyor. Bununla birlikte saat frekansı 1000MHz seviyelerine çekilmiş. Yani yüzde 32 civarında bir düşüş söz konusu. Performansı düşüren Nvidia ısıl tasarım gücünü de 10W civarına çekmeyi başarmış.

GeForce MX150 ekran kartının yeni versiyonu aslında hitap ettiği cihaz segmentini biraz daha genişletiyor ve uzun kullanım sürelerine odaklanan çok ince dizüstüler için de iyi bir alternatif haline geliyor.

Bununla birlikte orijinal MX150 olduğunu düşünerek cihazı satın alan ve oyun performansı arayan kullanıcılar hayal kırıklığına uğrayabilirler. Bu bakımdan imkân varsa satın almadan önce CPU-Z gibi uygulamalar çalıştırarak ekran kartının TDP değerini öğrenmeye çalışmak en iyisi.

Bundan önce de bazı ekran kartlarının çekirdek sayısı ve frekans değeri açısından farklı versiyonları olmasına rağmen sadece bellek değişikliğini kutu üzerine yansıttığını biliyoruz. 10W GeForce MX150 ekran kartına sahip modellerden tespit edilebilenler şu şekilde:

ThinkPad T480

ASUS ZenBook UX331UN

ASUS ZenBook UX331UA

Xiaomi Mi Notebook Air 13.3

HP Envy 13

Lenovo IdeaPad 320

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
48565 kez okundu.
19 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia geforce mx150 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim