Anlık Bildirim

Drone ve robot projeleri için Nvidia Jetson TX2

Beynimizin yapabildiği pek çok temel fonksiyonu bilgisayarlara aktarmayı tanımlayan makine öğrenme dili son dönemde oldukça popüler. Nvidia bu alana yönelik Jetson TX2 geliştirici kartını hazırladı.

Nvidia’nin 2 yıl önce dünyanın ilk süper mobil bilgisayarı olarak duyurduğu Jetson TX geliştirici kartı serisi güncellendi. Pascal tasbanlı Jetson TX2 eskisinden daha güçlü ve daha az enerji tüketiyor.

Küçük sistemlerde büyük hamle

Genelde ekran kartları ile tanıdığımız Nvidia, makine öğrenme sistemleri ve otomotiv sektörüne yönelik de önemli çalışmalar yapıyor. Son dönemde yapay zeka üzerine firmanın büyük yatırımları mevcut. Jetson TX serisi bu açıdan önem taşıyor.

Jetson TX1 modeli Maxwell mimarisini temel alıyor ve 1 TFLOPS kayar nokta performansına ulaşıyordu. Jetson TX2 ilk versiyona göre 2 kat daha hızlı ve 2 kat daha düşük 7.5W ısıl tasarım gücüne sahip olduğu belirtiliyor. 

50mm x 87mm ölçülerine sahip olan kartta özelleştirilmiş 64-bitlik Denver 2 çekirdekleri ve Cortex-A57 çekirdekleri yer alıyor. Yoğun yüklerde Denver çekirdekleri, düşük yüklerde ise Cortex-A57 çekirdekleri devreye giriyor. Kartta Pascal tabanlı bir grafik birimi yer alıyor. 
8GB 128-bitlik LPDDR4 bellek ile 58GBps bant genişliğine ulaşılırken, 32GB eMMC depolama alanı yeterli görülmüş. WiFi AC ve Bluetooth 4.0 bağlantısı olan kart 1.4Gpix/s kameralara destek sunuyor. 

Küçük bir yapıya sahip olduğu için Jetson TX2 geliştiricilere geniş bir kullanım alanı sunuyor. Çevre durumuna göre analiz yaparak güzergahını düzenleyebilen Drone’lar, görsel tanıma yapabilen robotlar, ses tanıma yapabilen akıllı kameralar gibi senaryolarda görev alacak. Ayrıca Edge Computing adı verilen ve uzak sunucular değil de kaynağa yakın bir noktada veri işleme yapabilen bilgisayar sistemleri de avantaj elde ediyor. 

Jetson TX2 için şimdiden pek çok ortaklık yapılmış durumda. Cisco; ekran paylaşımı, interaktif tahta ve video konferans gibi fonksiyonlar eda eden bir ortak çalışma cihazında Jetson TX2 kartını kullanıyor. Fellow Robots depo yardım robotlarında, M.I.T. Enstitüsü ise görsel tabanlı algoritmalar geliştiren Drone modelinde Jetson TX2 kartını kullanacak.

Jetson TX2 geliştirici seti ABD ve Avrupa’da 599$ fiyat etiketi ile ay ortasında satışa sunulacak. Kutu içerisinde geliştirici kartı ve taşıyıcı kart yer alıyor. Sadece geliştirici kart ise 399$ fiyat etiketine sahip. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim