Anlık Bildirim

Dünyanın ilk 7nm grafik yongası duyuruldu

Çalışmalarını tamamlayan AMD, dünyanın ilk 7nm sürecindeki grafik yongasını duyurdu. Vega 20 birimi bu yıldan itibaren grafik sektöründe devrim yapmayı amaçlıyor.

Üretim süreçleri konusunda son dönemde önemli ilerlemeler kaydedildi. Hem mobil hem masaüstü tarafta agresif bir politika izleniyor. Computex 2018 fuarında ilk kez 7nm ile üretilen bir grafik yongası testlere sokuldu.

Vega 20 özellikleri

AMD’nin yol haritasında olan 7nm sürecindeki Vega 20 grafik birimi fuarda ilk kez boy gösterdi ve sektörde ilk kez testlere sokuldu. Grafik kartı pazarında da bir ilk olan Vega 20 şimdilik oyunculara sunulmayacak.

Hali hazırda 14nm sürecinde üretilen Vega 10 çekirdeğinden 7nm sürecindeki Vega 20 çekirdeğine geçiş önemli bir gelişme anlamına geliyor. Aynı enerji tüketiminde yüzde 40 civarında bir performans artışı yakalamak mümkün.

Henüz teknik detaylar yok ancak grafik biriminin 4096 Shader ünitesi barındırdığı tahmin ediliyor. Ayrıca 32GB HBM 2 bellek de mevcut. Bu kombinasyon ilk olarak yapay zeka sistemlerine yönelik Radeon Vega Instinct hızlandırıcısında kullanılacak. Zaten Vega 10 çekirdeği de ilk olarak bu hızlandırıcıda kullanılmıştı.

Radeon Vega Instinct hızlandırıcısı hali hazırda örneklemeye başladı ve yıl sonunda müşterilere tedarik edilmesi bekleniyor. Oyunculara yönelik olarak ise Vega 20 mimarisini en erken gelecek yıl ortalarında görebileceğiz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5881 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon vega 20 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim