Anlık Bildirim

Ekran kartı fiyatları yükselişe geçti

Son bir ile bir buçuk aydır ekran kartı fiyatlarında adeta patlama yaşanıyor. Stok sıkıntısı yaşayan kartların fiyatları yüzde 60’a kadar yükseliş gösteriyor.

Son dönemde iyi bir oyuncu bilgisayarı kurmak hevesinde olanların en büyük engeli sanal madencilik oldu. Kripto para elde edebilmek için ekran kartı pazarını adeta istila eden madenciler rafta ürün bırakmadı. Bunun etkisi de fiyatlar görülüyor.

Arz-talep dengesizliği

Yapılan araştırmalara göre geçtiğimiz son bir-bir buçuk aylık süreçte ekran kartları modellerinde segmentine göre yüzde 10 ile 60 arasında değişen fiyat artışları yaşandı. Elbette en yüksek artış AMD ekran kartlarında.

Örneğin Radeon RX Vega 64 modeli 600 Avrodan 950 Avroya fırlamış. Radeon RX 570 modeli 206 Avrodan 295 Avroya çıkmış. Radeon RX 580 ise 250 Avrodan 380 Avroya çıkmış. Bunlar en çok artanlar.

Nvidia tarafında ise en fazla yüzde 20 artış var. GeForce GTX 1070 Ti ekran kartı 440 Avrodan 530 Avroya fırlamış. Nvidia ekran kartları biraz daha fazla piyasada bulunabiliyor.

Kasım ve Aralık aylarında kripto paralarda adeta patlama yaşanması daha fazla kişinin madenciliğe girmesine neden oldu. Bu da stokları tüketti. Kaynaklar Mart ayına kadar ekran kartlarının fiyatında düşüş beklemiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13243 kez okundu.
57 kişi, toplam 61 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, nvidia ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim