Anlık Bildirim

Ekran kartı pazarından iyi haber: Fiyatlar düşüyor

Kendi arzusuna göre bir oyuncu sistemi kurmak isteyen ancak ekran kartlarına el değemeyen kullanıcılara iyi haberler var. Ekran kartı fiyatlarında düşüş trendi başladı.

Uzun süredir madencilik trendinin yükselmesi nedeniyle ekran kartına hasret kalan oyuncular için sevindirici haberler var. Yoğun talebin biraz azalma gösterdiği pazarda fiyatlar da düşmeye başladı.

Umutlar yeşeriyor

Yapılan pazar analizlerine göre Şubat ayından bu yana Nvidia ve AMD ekran kartlarında yüzde 25’e kadar bir fiyat düşüşü gözlemleniyor. Elbette orijinal fiyatlar üzerinde bir düşüşten bahsetmiyoruz ne yazık ki en tepeden bir iniş var.

Yeni yıl ile birlikte Bitcoin, Ethereum ve diğer alt coinlerin tarihi bir düşüş içerisine girmesi madencilik tarafında biraz endişe yaratmış durumda. Yılın ortası gelmiş olmasına rağmen henüz bir silkinme belirtisi mevcut değil. Bu bakımdan yeni ekipmanlara olan ilgi de biraz azaldı.

Diğer taraftan Bitmain’in yeni Ethereum ASIC sistemini yakında kargolamaya başlayacak olması da ekran kartı pazarından oldukça müşteri çekeceği şeklinde yorumlanıyor.

Örneğin XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition modeli 470$ seviyesinden 389$ seviyesine kadar inmiş durumda. XFX Radeon RX Vega 64 ise 1400$ seviyelerinden 945$ seviyelerine geriledi.

MSI Gaming Force GeForce GTX 1070 Ti ekran kartı 789$ seviyesinden 629$ seviyesine inerken, MSI Radeon RX Vega 56 ise 938$’dan 755$ seviyesine indi.

Elbette düşüşün yıl içerisinde devam etmesi temennimiz ancak kripto paralar yeniden yükselişe geçerse neler olabilir bilinmiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20416 kez okundu.
45 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, amd ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim