Anlık Bildirim

Ekran kartı piyasasında dengeler alt üst oldu: GTX 1070, 1080 Ti fiyatına ulaştı

Etherum ve türev dijital para birimleri için ekran kartı üzerinden madencilik çılgınlığı, tüm dengeleri değiştirdi. Piyasada ekran kartı kıtlığı yaşanırken, fiyatlar da uçuşa geçti.
Dijital para madenciliği, ekran kartı piyasasını derinden etkilemeye devam ediyor. Başta Etherum olmak üzere farklı türevlerin, ekran kartıyla yapılan madencilikle elde edilebilmesi başta AMD tabanlı ekran kartı olmak üzere tüm dengeleri alt üst etti. Hem ülkemizde hemde dünyanın genelinde madencilerin gösterdiği yoğun ilgi ve yüksek adetli satın almalar nedeniyle özellikle AMD Radeon 400/500 serisi ekran kartlarında stok kiriz baş gösterirken, piyasanın genelinde de kart fiyatlarının yükseldiğine tanık oluyoruz.
Ekran kartı piyasasında dengeler alt üst oldu: GTX 1070, 1080 Ti fiyatına ulaştı
 
Para madenciliğinde ibre büyük oranda AMD çözümlerini gösterse de, Nvidia tarafında da ciddi bir hareketlilik söz konusu. Çok sayıda GPU'nun eş zamanlı kullanımına olanak tanıyan hazır Nvidia sistemler son dönemde daha çok gündeme gelirken, fiyatlarda da dengesiz bir tablo oluşmaya başladı. En büyük e-ticaret platformlarından Newegg'in güncel fiyat listesinde GeForce GTX 1070'in fiyatı, üst model olan 1080'i geçmiş durumda. Üreticilerin modelleri için 379 dolar, Nvidia'nın Founders Edition modeli GTX 1070 içinse 449 dolar olan lansman fiyatı, güncel koşullarda 700 dolara kadar ulaşmış durumda. Durumu daha iyi özetleyebilmek adına bu fiyatın 699$'lık GTX 1080 Ti'a denk olduğunu eklemeliyim.
Ekran kartı piyasasında dengeler alt üst oldu: GTX 1070, 1080 Ti fiyatına ulaştı
 
GeForce GTX 1080 modellerinin aynı site üzerinde 550 dolar altında bulunabildiği koşullarda, bir başka ilginç detay ise sıvı soğutmalı modeller üzerine. Normal koşullarda daha yüksek soğutma performansı ve tasarıma göre daha düşük gürültü seviyesi yarattığı için daha yüksek fiyat etiketiyle satılan sıvı soğutmalı ekran kartları, madencilik akımında en az ilgi gören modeller olduğu için fiyatlar daha düşük seyrediyor. Merak edenler için sıvı soğutmalı sistemlerde bu durumun ana nedeni, çoklu ekran kartına sahip madencilik sistemleri için kurulum ve kullanım aşamasında daha fazla zorluk çıkarmalarını gösterebilirim.
Siz ne düşünüyorsunuz, madencilik yapıyor veya yapmayı planlıyor musunuz ? Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28982 kez okundu.
42 kişi, toplam 51 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
erdi özüağ, nvidia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim