Anlık Bildirim

Ekran kartı satışlarında büyük düşüş

Kripto para piyasasında kırılganlığın artması sonucu madencilerin yeni siparişlerden uzaklaşması ve Bitmain sistemlerinin büyük etkisi satışlarda düşüşe neden oluyor.

Pek istenmeyen bir şey olsa da ekran kartının satış hacmi kripto para madenciliği ile doğrudan ilgili olmaya başladı. Grafik birimi üreticilerinin yanı sıra üretici ortaklar ve dökümcü firmalar madencilik satışlarından büyük gelirler elde ediyor. Elbette bunun bir düşüşü de var.

Oyuncular sevinecek

Sektörden gelen bilgilere göre ay başından itibaren ekran kartı satışlarında geçen aya göre yüzde 40 civarında bir düşüş yaşanıyor. MSI, Gigabyte, TUL gibi pek çok firma sevkiyatlarını azaltmış durumda.

Düşüş doğrudan kripto para madenciliği ile ilgili. Geçen yıl ki kadar büyük yükselişlerin yaşanmaması madencileri biraz bu işten soğutmuş durumda. Diğer taraftan bazı önemli madenci firmalarının Bitmain’in yeni Ethereum sistemlerini beklemek için alım yapmaması da düşüşü etkiliyor.

Aslında bu düşüşler beklenen bir durumdu zira Bitmain’in madencilik pazarında etkisini arttırması ile ekran kartlarına duyulan ihtiyacın azalacağı belirtiliyordu. Bu ay başlarında fiyatların düşmeye başladığı bilgisi de gelmişti. Yani artık yavaş yavaş piyasa yerine oturuyor gibi. Bununla birlikte Mayıs ayında üreticiler yine bir fiyat artışı bekliyor ancak sebebi tam olarak bilinmiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16139 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), bitmain ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim