Anlık Bildirim

Evga GTX 1000 serisi ekran kartlarında yanma problemi

Evga’nın Nvidia GTX 1000 serisini ACX soğutma sistemi ile piyasaya sürdüğü ekran kartı modellerinde ani yanma ve kullanım dışı kalma problemleri ortaya çıkmaya başladı.

Son dönemde akıllı telefon pazarında yanan veya patlayan modellerin haberlerini çok sık duymaya başladık. Bu kez çok farklı bir sektörden yanma haberi geldi. Evga’nın GTX 1000 serisi ekran kartlarında büyük bir problem var.

Uyarı Vermeden Yanıyor

Kullanıcılardan gelen şikayetlere göre Evga ACX GTX 1080 ve GTX 1070 ekran kartları, VRM modülünden kaynaklanan bir sorun nedeniyle aniden yanıyor. Sonrasında da tamamen kullanım dışı kalıyor. Pek çok perakende mağazasına bu tür şikayetlerle ekran kartları getirilmiş.

Sorun, Evga’nın ACX soğutucusunu barındıran tüm GTX 1070 ve 1080 ekran kartlarını kapsıyor. Bu ekran kartlarında VRM modülü doğrudan soğutulmuyor. Bu nedenle aşırı ısınıyor ve MOSFET modülünün de yanmasına sebebiyet veriyor. Ekran kartı bu nedenle tamamen kullanım dışı kalıyor.  

Yanma problemlerinden önce yine aynı ekran kartlarında aşırı ısınma, siyah ekran, dengesizlik durumları gibi problemler rapor ediliyordu. Şimdi bu problemlerin de VRM modülünün aşırı ısınmasından kaynaklandığı anlaşılıyor. Özellikle birbirine yakın bileşenlerin olduğu kompakt sistemlerde problem daha çok hissediliyor.

Aslında sorunun kaynağı doğrudan VRM modülü değil. Normalde modül 125 derece sıcaklık ve bu sıcaklıkta 200 amper akımı kaldırabilecek kapasitede. Bununla birlikte modülü doğrudan soğutacak ne bir ısı borusu ne de soğutucuya doğrudan bağlantı yer alıyor. Isınan hava modüle yakın bir noktada tıkanıyor ve devre kartını ısıtmaya başlıyor. Bunun sonucunda da uyarı bile vermeden ekran kartı kullanım dışı kalıyor.

Evga yanma problemlerinden haberdar ve üretim bandına müdahale ederek sorunun ne olduğunu anlamaya çalışıyor. İlk çözüm olarak bundan sonraki ekran kartlarında VRM için doğrudan bir soğutma entegre edilmesi planlanıyor. Ayrıca bahse konu ekran kartı modellerine sahip olanlara ücretsiz bir termal pad verilecek. Yine kullanıcılar isterse eski ekran kartlarını soğutma entegre edilmiş yeni modellerle değiştirebilecekler.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7300 kez okundu.
35 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, evga ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim